Sähkönsäästö

Yksinkertaista sähkönsäästöä

Omat käyttötottumukset vaikuttavat oleellisesti sähkönkulutukseen kotona. Kun uuden kodinkoneen hankinta tulee ajankohtaiseksi, kannattaa ensin miettiä, millaisen laitteen todella tarvitsee. Sitten on syytä valita energiamerkinnältään paras vaihtoehto.

Sammuta virta viihde-elektroniikasta

Helpoin tapa säästää sähköä on sammuttaa virta tarpeettomista sähkölaitteista. Valmiustila kuluttaa sähköä, vaikka laitetta ei käytetä. Erityisesti viihde-elektroniikan valmiustilat ovat yksi suurimmista turhan energian kuluttajista.

Kylmäsäilytystä tarkoituksenmukaisesti

Kylmäsäilytyslaitteiden sähkönkulutuksessa voi säästää suhteessa enemmän kuin minkään muun kotitalouslaitteen kohdalla. Valitse energiatehokkaita ja käyttötarpeeseen sopivia laitteita, sijoita ne oikein ja käytä niitä järkevästi.

Tiskit koneellisesti vai käsin?

Astianpesun energiankulutus muodostuu veden kulutuksesta ja lämmityksestä sekä koneelliseen pesuun kuluvasta sähköstä. Käsinpesu on edullisinta vain, mikäli astiat sekä pestään että huuhdotaan altaissa.

Lattialämmityksen lyhyt oppimäärä

Märkätilojen sähköiset lattialämmitykset ovat yleistyneet myös kaukolämpötaloissa. On oleellista opetella käyttämään ja säätämään lattalämmitysjärjestelmää oikein, jottei se turhaan lisää kodin sähkönkulutusta.


Sivua päivitetty viimeksi 18.12.2014

Tulosta sivu

Muualla palvelussa


Muualla verkossa

Tiedätkö, paljonko kulutat sähköä? Opi lukemaan energiayhtiösi tarjoamaa sähköisiä kulutustietoja, niin pystyt tarttumaan turhaan kulutukseen!