Energiatehokkaiden laitteiden hankinta

Motiva on laatinut ohjeita, kuinka energiatehokkuus tulisi huomioida erilaisten laitteiden ja järjestelmien hankinnassa.


Energiatehokkaiden paineilmajärjestelmien hankinta

Uudet paineilmaa käyttävät laitteet vaikuttavat tuotantolaitoksen kokonaisenergiatehokkuuteen. Hankittavalla laitteistolla on vaikutuksia koko tuotantolaitoksen toimintaan etenkin silloin, kun on kyse joko tuotantolaitoksen kapasiteetin lisäyksestä tai vanhan laitoksen laajennuksesta.


Lue hankintaopas:
Energiatehokkaat paineilmaa käyttävät laitteet - opas energiatehokkaiden paineilmaa käyttävien laitteiden hankintaan sekä kohdejärjestelmän energiatehokkuuden parantamiseen


Energiatehokkaiden sähkömoottoreiden hankinta

Sähkömoottorin energiatehokkuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä hankintakustannus on normaalisti murto-osa käyttöiän kokonaiskustannuksista.

Tutustu oppaaseen:

Energiatehokkaat sähkömoottorit - opas energiatehokkaiden sähkömoottorien hankintaan sekä järjestelmän energiatehokkuuden parantamiseen


Energiatehokkaiden pumppujen hankinta

Pumppujen hankinnan tehdään kauaskantoisia päätöksiä sekä pumppujen että järjestelmien energiatehokkuudesta ja energiankulutuksesta. Tämän takia on erityisen tärkeää valmistella hankinnat huolella.


Lue lisää oppaasta:

Energiatehokkaat pumput - opas energiatehokkaiden pumppujen hankintaan sekä pumppausjärjestelmän energiatehokkuuden parantamiseen

Sivua päivitetty viimeksi 25.4.2012

Tulosta sivu

Arvostamme mielipidettäsi

Haluamme kehittää sivustomme sisältöä ja käytettävyyttä käyttäjien toivomaan suuntaan. Palautteesi on meille erittäin arvokas. Toivottavasti vastaat palautekyselyymme, se vie aikaasi vain 5 minuuttia.

Vastaan nytVastaan myöhemminEi kiitos