Blogi


3.10.2017 13.00Kansiotalkoista tanssivideoihin – Energiansäästöviikko 20 vuotta Päivi Laitila

Energiansäästöviikon 20-vuotisjuhlan kynnyksellä on ilo pohtia valtakunnallisesti tunnettua kampanjaamme. Itse asiassa Energiansäästöviikko ei ole vain yksi viikko lokakuussa, vaan jo vuonna 1997 lanseerasimme, että vuoden jokainen viikko on energiansäästöviikko.

Lue lisää | 1 Kommentti

 

24.7.2017 10.00SOHJOA – Suomen olosuhteet huomioiva joukkoliikenteen omatoiminen ajoneuvo? Harri Santamala

Autoilen, olen olemassa? Alkuun täytyy tunnustaa että olen klassisen kliseinen joukkoliikenteen puolestapuhuja, kuljen nimittäin puhumassa asiasta pääosin yksityisautollani. Mikä tummentaa vielä mustavalkoisen maailmani sävyjä, lienee se, että autoni kulkee sillä ihan tavallisella fossiilisella päästöskandaalien ryvettämällä dieselillä. Kilometrejä yksityis- ja työajan ajoistani syntyy noin 30 000 km vuodessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

23.7.2017 12.00Onnistunut kokeiluhanke vastaa tarpeeseen Taneli Varis

Ylen Kansan liike -televisiosarjassa osallistujia valmentava Matti Alpola esitti sähkörullalaudan vierellä kysymyksen, haluatko kokeilla? Samalla ajatuksella on lähdetty edistämään myös muita kestävän liikkumisen muotoja erinäisissä kokeiluhankkeissa ympäri Suomen. Kuten TV-sarjassa, myös muiden liikkumiskokeilujen kohdalla on pidetty mielessä se, että kokeiltavien asioiden täytyy uutuudesta ja kiinnostavuudesta huolimatta olla myös sopivalla tavalla tuttuja ja lähellä kokeilijan elämää. Liian kaukaa haettu tai vieras kokeilu voi pahimmillaan olla lannistava ja jopa vanhoja toimintatapoja vahvistava asia, kun taas onnistunut kokeilu vastaa kokeilijan omaan tarpeeseen.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

2.7.2017 18.00Liikkuminen ei vaadi omistamista Sini Marttinen

Arkinen liikkumien on siirtymässä omistamisesta käyttöön. Jos haluat päästä esimerkiksi töihin tai mökille, et välttämättä tarvitse omaa autoa. Sen sijaan voit hyödyntää erilaisia yhteiskäyttöisiä liikkumisen palveluita, jotka ovat yleistymässä vauhdilla.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

30.6.2017 11.01Aurinkoa jäähdytykseen? Miksipä ei! Milja Aarni

Auringon lämpöä jäähdytykseen? Miksikäs ei. Itse asiassa siinä on enemmän järkeä, kuin äkkiseltään huomaisi.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Sivua päivitetty viimeksi 19.10.2017