Artikkelit 2018


8.3.2018 Fiksut hankinnat avainasemassa liikkumisen ja kuljetusten murroksessa

Julkinen sektori hankkii merkittäviä määriä erilaisia ajoneuvoja ja kuljetuksia, kuten henkilö- ja tavarakuljetuksia. ELY-keskukset sekä muut palvelusopimusasetuksen mukaiset toimivaltaiset viranomaiset taas kilpailuttavat joukkoliikennepalveluja. Julkiset hankinnat voivat vauhdittaa vähäpäästöisten ajoneuvojen ja kuljetusten yleistymistä.

Lue lisää

 

13.2.2018 Kokeilun paikan ”hälläpyörä” sinkoaa ideoita ja ratkaisuja

Kokeilukulttuurin vahvistaminen on yksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Valtioneuvoston kanslian kärkihanke on luonut digitaalisen Kokeilun paikka -verkkopalvelun, joka on kehitetty yhteistyössä suomalaisen kokeilijayhteisön kanssa. Valtioneuvoston kanslia ja Motiva Oy työstävät nyt yhdessä keinoja kokeilutoiminnan ja syntyneiden ideoiden kehittämiseksi.

Lue lisää

 

1.2.2018 Energiatehokkuustoimista paljon muutakin hyötyä kuin pienempi energialasku

Energiatehokkuusinvestointia suunniteltaessa lasketaan yleensä takaisinmaksuaika eli missä ajassa energiansäästö maksaa investoinnin takaisin. Investoinnit jäävät toteuttamatta, jos takaisinmaksuaikaa pidetään liian pitkänä. Käytännössä takaisinmaksuajat arvioidaan pidemmiksi kuin ne todellisuudessa ovat. Näin tapahtuu siksi, että hyödyksi on laskettu usein vain energiansäästö, ei kaikkia muita hyötyjä.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 8.3.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.