Blogit, vlogit ja podcastit

Motivan blogit – meidän suulla

Motivan blogipalstalla julkaistaan Motivan omien ja vierailevien asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kestävään kehitykseen liittyvistä aiheista, kuten ruuasta, julkisista hankinnoista, energiatehokkuudesta, kestävästä liikenteestä ja rakennusten lämmitysjärjestelmistä.

MotiVisio-vlogit

MotiVisio on Motivan videoblogisarja, jossa asiantuntijat pohtivat kestävän kehityksen mahdollisuuksia, haasteita ja ratkaisuja.

Tutkapari-podcast

Motivan Tutkapari-podcast syntyi halusta tutkia, miten hankinnoilla voidaan vaikuttaa positiivisesti yhteiskunnan kehitykseen. Hankintojen ohella Tutkaparin podcast-lähetyksissä käsitellään myös muita Motivan toimintaan läheisesti liittyviä aiheita.

Tutkaparin lähetyksiin kutsutaan eri alojen asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä. Tavoitteena on saada selville, miten voidaan edistää taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävää kehitystä.

Uusimmat blogit

25.10.2018 9.00Yksityisten kiinteistöjen latauspisteet välttämättömiä Vesa Peltola

Ladattavien autojen tarjonta kasvaa, hinnat laskevat yhä ja toimintamatkat kasvavat, mutta bensiini-, diesel- ja kaasuautot ovat yhdessä suhteessa ylivoimaisia ladattaviin autoihin nähden: niiden tankkaus vie vain muutaman minuutin. Tilanne tuskin muuttuu.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

19.10.2018 9.00Lomareissuun kevyemmillä hiilijalanjäljillä Sara Lukkarinen

Loma on ihana asia. Tällä ja seuraavalla viikolla moni viettääkin syyslomaa ruskasta tai lämpimimmistä keleistä nautiskellen. Lomaan yhdistyy usein reissu kotimaahan tai ulkomaille. Viime viikolla julkaistu IPCC:n raportti nosti esille jokaisen mahdollisuudet hillitä ilmastonmuutosta. Ilmastonmuutos on vakava asia ja sen pysäyttämiseksi tarvitaan kaikkia: yhteiskuntaa, yrityksiä ja meitä tavallisia ihmisiä. Voiko lomamatkan tehdä siis kestävästi?

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

18.10.2018 12.00Energiaihmeitä talkoilla Tomi Kiuru

Tiesitkö, että maailmassa investoitiin reilut 200 miljardia euroa energiatehokkuuden parantamiseen vuonna 2016? Suomessa sadat yritykset ja iso joukko kuntia ovat sitoutuneet tehokkaampaan energiankäyttöön. Kun talkoojoukko on riittävän suuri, voidaan saada aikaan ihmeitä. Energiatehokkuussopimuksiin liittyneet yritykset ja kunnat ylsivät vuosina 2008-2016 yhteensä lähes 16 terawattitunnin vuosittaiseen energiansäästöön järkeistämällä energiankäyttöään. Säästöpotti on valtava. Se ylittää koko Suomen asuinkerrostalojen vuotuisen lämpöenergiankäytön. Saavutetun energiansäästön ansiosta ilmastonmuutosta kiihdyttävät hiilidioksidipäästöt vähenivät 4,7 miljoonaa tonnia vuodessa.

Lue lisää | 0 Kommenttia

 

Uusimmat vlogit ja podcastit

18.10.2018 Ruokahävikki ja ruoan ympäristövaikutukset

Elina Ovaskainen pohtii videoblogissa ruokahävikkiä ja ruoan ympäristövaikutuksia vastaamalla kolmeen kiperään väittämään.

Lue lisää

9.10.2018 Taloyhtiöiden ja asumisen energiatehokkuus

Harri Heinaro Motivasta ja Petri Pylsy Kiinteistöliitosta keskustelevat videoblogissa siitä miten taloyhtiöissä voidaan parantaa asumisen energiatehokuutta.

Lue lisää

26.9.2018 Liikenne sähköistyy, ja latauspisteitä tarvitaan lisää myös yksityisiin kiinteistöihin

Lähivuosina markkinoille on tulossa yhä enemmän uusia sähköautomalleja. Kuluttajien valtavirta ei kuitenkaan osta hyviäkään autoja, ellei latauspaikkoja saada tuntuvasti lisää.

Lue lisää


Sivua päivitetty viimeksi 14.12.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.