Blogit 2015


4.12.2015 10.00Tarjolla tukea IT-vastuullisuuteen Maija Lumme, vaikuttamistyön koordinaattori, Eetti ry

Kuvittele hetki, mitä tapahtuu kun tietokoneesi kaatuu kesken työpäivän. Työ seisahtuu täydellisesti – mikä hätäännys! Paperittomassa toimistossa ei ole edes papereita pyöriteltäväksi siksi aikaa, kun IT-tuki hoitaa tilannetta kuntoon. Kerrankin ehdit rauhassa lukea kokonaisen blogitekstin.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


4.11.2015 10.00Kiertotalouden innovaatiot käyttöön julkisten hankintojen avulla Ville Valovirta, erikoistutkija, VTT

Valtio ja kunnat ovat merkittäviä ostajia resurssitehokkuutta edistäville ratkaisuille. Liikenne, jätehuolto, vesihuolto, rakentaminen ja maanrakennus ovat esimerkkejä aloista, joilla tehdään merkittävän kokoisia hankintoja. Julkisten palvelujen tuottamiseen liittyvissä hankinnoissa ja investoinneissa on paljon mahdollisuuksia edistää biologisten aineiden, ravinteiden, maa- ja mineraaliainesten, veden ja energian hyödyntämistä kiertotalouden ajatuksen mukaisesti.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


14.9.2015 10.00Hyvä julkinen kaupanteko takaa myös innovaatioiden syntymisen Isa-Maria Bergman, Motiva Oy

Julkisten hankintojen tiedetään edustavan merkittävää ostovoimaa, jolla voi vaikuttaa sekä energia-, ympäristö- että elinkeinopoliittisiin tavoitteisiin. Jos vain osaa ja rohkenee.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


26.5.2015 13.00Innovatiiviset ympäristöteknologiat nopeammin markkinoille Matti Lanu, tekninen johtaja, VTT

Tavoitteet päästöjen ja jätteiden ja toisaalta kulutuksen vähenemisestä tiukentuvat. Siksi yhä useampi markkinoille tuleva tuote hyödyntää ympäristömyönteisyyteen liittyviä teknisiä väittämiä: se tuottaa vähemmän jätettä tai käyttää jätteen paremmin hyödyksi, päästöt ovat pienemmät tai energiankulutus vähäisempää. Ostajan on tiedettävä, mihin valmistajan väitteet perustuvat ja voiko niihin luottaa; tämä korostuu erityisesti uuden innovatiivisen teknologian kohdalla.

Lue lisää | 0 Kommenttia | KommentoiSivua päivitetty viimeksi 13.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.