Blogit 2016


20.12.2016 11.00Salossa hankitaan valoa valaisinten sijaan Mika Mannervesi, kaupunkikehityspäällikkö, Salon kaupunki

Salon kaupunki korvasi syksyllä 2016 päättyneessä urakassa kaikki kaupungin ylläpitämien liikenneväylien elohopeavalaisimet LED-valaisimilla. Hankinta tehtiin niin sanottuna ESCO-hankintana, jolloin suurin osa projektin kustannuksista maksetaan takaisin sopimuskauden aikana (10 vuotta) saavutettavilla säästöillä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


15.12.2016 12.00Energiatehokkuus parantaa huoltovarmuutta Petri Nieminen

Huoltovarmuudella tarkoitetaan kykyä sellaisten yhteiskunnan taloudellisten perustoimintojen ylläpitämiseen, jotka ovat välttämättömiä väestön elinmahdollisuuksien, yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuuden sekä maanpuolustuksen materiaalisten edellytysten turvaamiseksi vakavissa häiriöissä ja poikkeusoloissa.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


15.12.2016 11.00Autoilu sähköistyy, latauspisteitä tarvitaan Vesa Peltola

Suomen tavoitteena on saada liikenteeseen vähintään 250 000 sähköautoa ja 50 000 kaasuautoa vuoteen 2030 mennessä. Näin kertoo tuore kansallinen ilmasto- ja energiastrategia. Täyssähköauton yleistymistä hidastavat vielä nykyään rajoitetun toimintamatkan ja pitkähkön latausajan lisäksi korkeat kokonaiskustannukset. Liikenteen päästöjen vähentämiseksi tarvitaankin lähivuosina myös muita keinoja, kuten koko liikennejärjestelmän energiatehokkuuden parantamista ja uusiutuvan energian käyttöä.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


9.12.2016 15.00Dieettiohjeista energiansäästöön Leila Timonen

Motiva tutki suomalaisten energiansäästöasenteita alkuvuodesta 2016. Olemme harvinaisen yksimielisiä siitä, että arkiset energiaa säästävät teot ovat tärkeitä ilmastonmuutoksen estämiseksi ja omien kulutusmenojen pienentämiseksi. Kaiken kukkuraksi olemme jokainen varsin tiedostavia ja energiapihejä kuluttajia, ainakin tutkimuksen tulosten perusteella.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


9.12.2016 14.00Miljoona pois kunnan käyttömenoista? Kiinnostaako? Risto Larmio

Moni suomalainen kunta säästää sadoista tuhansista jopa miljooniin euroihin vuosittain parantamalla energiatehokkuuttaan. Monessa muussa kunnassa tämä olisi myös mahdollista.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


13.9.2016 12.00Työllistetään hankinnoilla ja säästetään miljoonia Elina Ojala, asiantuntija, Motiva

Julkisissa hankinnoissa voidaan käyttää työllistämisehtoa, joka velvoittaa tarjouskilpailun voittaneen yrityksen työllistämään heikossa työmarkkina-asemassa olevia. Miksi näin kannattaisi tehdä?

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


11.5.2016 12.00EU:n kestävät ruoka- ja ruokapalveluhankinnat osana julkisten hankintojen kokonaisuutta Kirsi Viljanen, erityisasiantuntija, maa- ja metsätalousministeriö

Julkisilla hankinnoilla pyöritetään merkittävää kansantalouden moottoria. Vuositasolla pelkästään ruokahankintojen volyymi on yli 300 miljoonaa euroa. Pikkupennosista ei todellakaan ole kyse! Julkisilla hankinnoilla pystytään edistämään aluetaloutta, mutta niillä on myös vaikutuksia ympäristöön, ilmastoon, sosiaaliseen tasa-arvoisuuteen ja pääomaan sekä kulttuuriin. Julkiset hankinnat tulisikin nähdä strategisena kehittämisvälineenä ja innovaatioiden ja elinkeinotoiminnan vahvistajana.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


29.1.2016 8.00Digitalisaatiolla tehot irti cleantech-hankinnoista Santtu Hulkkonen, Solved – The Cleantech Company

Suomalaisen cleantechin kysyntä ja isot mahdollisuudet ovat maailmalla. Maailman valloitus vaatii rohkeutta, kunnianhimoa, osaamista ja näyttöjä. Referenssit ovat ratkaisevassa roolissa yritysten liiketoiminnan kehittämisessä ja kansainvälisille markkinoille pääsyssä ja Suomen kilpailukyvyn vahvistamisessa. Tarvitsemme investointeja ja hankintoja, joilla on merkittävää vaikuttavuutta.

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi


5.1.2016 12.00Haastamme kuntapäättäjät: Lisää vastuullisia hankintoja vuodelle 2016! Anna-Maria Leogrande ja Eeva Mielonen, THL

Mitä jos palveluilta ja tavaroita ostettaessa voisimme myös hankkia työpaikkoja työttömille? Aidosti kokonaistaloudellisessa hankinnassa huomioidaan myös sosiaaliset näkökulmat, kuten työllistäminen. Suomea vaivaa erityisen syvä rakenteellinen työttömyys ja kasvava pitkäaikaistyöttömien määrä. Ainoastaan neljäsosa avoimista työpaikoista menee työttömille työnhakijoille ja peräti 70 prosenttia työpaikoista ei koskaan tule avoimeen työnhakuun.

Lue lisää | 0 Kommenttia | KommentoiSivua päivitetty viimeksi 13.6.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.