Tutkapari-podcastit

Tutkaparin lähetyksiin kutsutaan eri alojen asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä pohtimaan miten voidaan edistää taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävää kehitystä.


26.9.2018 Liikenne sähköistyy, ja latauspisteitä tarvitaan lisää myös yksityisiin kiinteistöihin

Lähivuosina markkinoille on tulossa yhä enemmän uusia sähköautomalleja. Kuluttajien valtavirta ei kuitenkaan osta hyviäkään autoja, ellei latauspaikkoja saada tuntuvasti lisää.

Lue lisää

20.9.2018 Kävely, mainettaan tärkeämpi hyvinvoinnin tekijä

Suomalaiset harrastavat liikuntaa vapaa-ajallaan yhä enemmän, mutta kävelevät entistä vähemmän. Kävelyllä on kuitenkin merkittäviä terveyshyötyjä, ja se on myös pyöräilyn rinnalla ympäristöystävällisin tapa liikkua.

Lue lisää

22.5.2018 Mistä on vastuullinen kalaruoka tehty?

Mitä valita ammattikeittiöiden lautasille, jos haluaa varmistua siitä, ettei tule tarjonneeksi asiakkaille ylikalastettua tai ympäristöä kuormittavasti viljeltyä kalaa?

Lue lisää

9.5.2018 Hyvinvointia kuntaan ja säästöjä kunnan kassaan vaikuttavuusinvestoinneilla

Tutkapari ottaa tällä viikolla syyniin vaikuttavuusinvestoinnit, joissa yksityistä pääomaa kanavoidaan hankkeisiin, joilla tavoitellaan myönteistä ja mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä. Vaikuttavuusinvestoinneilla voidaan lisätä vaikkapa maahanmuuttajien työllistymistä tai ennaltaehkäistä kakkostyypin diabetesta.

Lue lisää

3.4.2018 Ravinteet lautaselle – ei uimaveteen!

Suomessa syntyy vuosittain runsaat 21 miljoonaa tonnia kierrätysravinteiden raaka-aineiksi sopivia biomassoja. Osa biomassoista hyödynnetään jo nyt tehokkaasti uudelleen ruuantuotannossa, mutta tehostamisen varaa on vielä runsaasti.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 27.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.