Podcastit 2018


21.12.2018 Lappeenranta poimii hyödyt uusiutuvan energian kuntakatselmuksesta

Motivan Tutkapari-podcast -sarjassa keskustellaan tällä kertaa uusiutuvan energian kuntakatselmuksista ja erityisesti Lappeenrannan kokemuksista. Tutkaparina toimivat asiantuntija Milja Aarni ja viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen. Vieraana on projektipäällikkö Ville Reinikainen Lappeenrannasta.

Lue lisää


26.9.2018 Liikenne sähköistyy, ja latauspisteitä tarvitaan lisää myös yksityisiin kiinteistöihin

Lähivuosina markkinoille on tulossa yhä enemmän uusia sähköautomalleja. Kuluttajien valtavirta ei kuitenkaan osta hyviäkään autoja, ellei latauspaikkoja saada tuntuvasti lisää.

Lue lisää


20.9.2018 Kävely, mainettaan tärkeämpi hyvinvoinnin tekijä

Suomalaiset harrastavat liikuntaa vapaa-ajallaan yhä enemmän, mutta kävelevät entistä vähemmän. Kävelyllä on kuitenkin merkittäviä terveyshyötyjä, ja se on myös pyöräilyn rinnalla ympäristöystävällisin tapa liikkua.

Lue lisää


22.5.2018 Mistä on vastuullinen kalaruoka tehty?

Mitä valita ammattikeittiöiden lautasille, jos haluaa varmistua siitä, ettei tule tarjonneeksi asiakkaille ylikalastettua tai ympäristöä kuormittavasti viljeltyä kalaa?

Lue lisää


9.5.2018 Hyvinvointia kuntaan ja säästöjä kunnan kassaan vaikuttavuusinvestoinneilla

Tutkapari ottaa tällä viikolla syyniin vaikuttavuusinvestoinnit, joissa yksityistä pääomaa kanavoidaan hankkeisiin, joilla tavoitellaan myönteistä ja mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä. Vaikuttavuusinvestoinneilla voidaan lisätä vaikkapa maahanmuuttajien työllistymistä tai ennaltaehkäistä kakkostyypin diabetesta.

Lue lisää


3.4.2018 Ravinteet lautaselle – ei uimaveteen!

Suomessa syntyy vuosittain runsaat 21 miljoonaa tonnia kierrätysravinteiden raaka-aineiksi sopivia biomassoja. Osa biomassoista hyödynnetään jo nyt tehokkaasti uudelleen ruuantuotannossa, mutta tehostamisen varaa on vielä runsaasti.

Lue lisää


12.3.2018 Johda fiksusti – hankintaeurot tuottamaan vaikuttavuutta

Julkisella sektorilla on alettu nähdä hankinnat tehokkaana johtamisen työkaluna. Niillä voidaan lisätä esimerkiksi työllisyyttä tai resurssitehokkuutta. Mutta miten tämä käytännössä tehdään ja kenen työpanosta se vaatii?

Lue lisää


22.2.2018 Syödä pitää – miten ruokkia kansa ekologisemmin?

Tutkaparin toisessa Podcast-jaksossa keskitymme siihen, miten elintarvikehankinnoissa voidaan huomioida ympäristövaikutukset.

Lue lisää


6.2.2018 Näin hankitaan eläimille hyvinvointia

Tutkaparin ensimmäisessä Podcast-lähetyksessä perehdytään siihen, miten julkisilla hankinnoilla voidaan vaikuttaa eläinten hyvinvointiin.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 22.1.2019

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.