Podcastit 2018


6.2.2018 14.00

Näin hankitaan eläimille hyvinvointia

Tutkaparin ensimmäisessä Podcast-lähetyksessä perehdytään siihen, miten julkisilla hankinnoilla voidaan vaikuttaa eläinten hyvinvointiin.

Suomi on joukkoruokailun maa, ja ammattikeittiöissä valmistetaan yli 865 miljoonaa ateriaa vuosittain. Näistä ammattikeittiöistä moni on julkisen tahon ylläpitämä ja kilpailuttaa kaikki elintarvikkeet tai vähintään ruokapalvelut.

Tutkapari selvittää, millaisia hankintakriteereitä käyttämällä voidaan edistää possujen, broilerien ja lehmien hyvinvointia. Visaisiin kysymyksiimme vastaa erityisasiantuntija Tiina Kauppinen Eläinten hyvinvointikeskuksesta.
Elainten_hyvinvointi_ryhmakuva
Kuvassa Elina Ojala, Tiina Kauppinen, Suvi Salmela ja Elina Ovaskainen.

Avainsanat: eläinten hyvinvointi, salmonella, elintarvikkeet, mikrobilääkkeet, saparot, nokat
Mikä Tutkapari?

Tutkapari podcast syntyi halusta tutkia sitä, miten hankinnoilla voidaan vaikuttaa positiivisesti yhteiskunnan kehitykseen. Podcastin tutkaparin muodostaa Motivan kestävien hankintojen asiantuntija Elina Ojala ja viestinnän ammattilainen Suvi Salmela. Tutkaparia vahvistaa myös silloin tällöin kestävän kuluttamisen asiantuntija Elina Ovaskainen.

Tulemme kutsumaan podcast-lähetyksiin Tutkaparin tentattavaksi eri alojen asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä. Tavoitteena on saada selville, miten julkisia hankintoja pitäisi tehdä, jotta samalla voitaisiin edistää taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön kannalta kestävää kehitystä.

Mihin aiheeseen haluaisit Tutkaparin tarttuvan? Kuuntele ja osallistu keskusteluun twitterissä hästägillä #tutkapari


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 10.10.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.