m+ 3/2014

Lämpöyrittäjyyteen uusia rahoitustapoja

Uusien kannattaviksi arvioitujen lämpölaitosinvestointien on vaikea saada nykyjärjestelmästä rahoitusta. Toisaalta yksityisillä ihmisten talletustileillä on kymmeniä miljardeja euroja. Uusi lämpöyritysten rahoitusmalli voisi olla joukkorahoitus.

Lue lisää


Älyä kaupunkien tavaraliikenteeseen

Kaupunkien viihtyisyys kohenisi, jos liikenne sujuisi joustavasti ja turvallisesti ilman ruuhkia. Tätä edesauttaisi kaupunkikeskustojen tavarakuljetusten hyvä koordinointi.

Lue lisää


Pidä tuotannon sydän kunnossa

Uuni on monen teollisuusprosessin sydän. Se on usein välttämätön osa tuotantoa, mutta haukkaa ison osan laitoksen energiankulutuksesta. Pienetkin viilaukset leikkaavat uunin kulusta ja tuovat viivan alle kaivattuja kustannussäästöjä.

Lue lisää


Polttoon vai kiertoon?

Tulevaisuuden visioiden mukaan yhä suurempi osa jätteistä kierrätetään. Silti Suomeen nousee yhä uusia jätevoimaloita. Kumpi kannattaa – jätteen polttaminen vai kierrättäminen?

Lue lisää


Joutsenmerkki 25 vuotta: Nyt juhlitaan menestystarinaa

Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki viettää 25-vuotisjuhlia. Joutsenmerkistä on tullut arvostettu, tunnettu ja luotettava ympäristömerkki. Tulevaisuudessa sen on erotuttava selvemmin kilpailijoista ja osattava ennakoida entistä paremmin yritysten ja kuluttajien odotuksia, sanoo toimitusjohtaja Petri Väisänen Motivan Services Oy:stä.

Lue lisää

 

Energiatehokkaan rakentamisen parhaat käytännöt

Parhaiden energiatehokkaiden käytäntöjen hanke BUILD UP Skills Finland on edennyt toiselle toteutusvuodelle. Ensimmäisen vuoden aikana selvitettiin eri sidosryhmien kanssa energiatehokkaan rakentamisen parhaita käytäntöjä uudis- ja korjausrakentamisessa. Tarkasteluissa huomioitiin myös talotekniikan asennukset.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 1.11.2016