m+ 1/2015

Vaalikevään jännitystä

Resurssiviisas toiminta, johon sisältyy uusiutuvan energian järkevä tuotanto ja käyttö, parantaa yritysten edellytyksiä ylläpitää ja lisätä työpaikkoja, kasvattaa kannattavuuttaan ja synnyttää uutta liiketoimintaa, kirjoittaa Motivan toimitusjohtaja Jouko Kinunen M+lehden tuoreessa numerossa 1/2015.

Lue lisää


Solved-verkosto ratkoo ongelmia

Solved etsii energia- ja ympäristöongelmiin ratkaisuja monitieteisesti yli rajojen käyttäen hyväksi nykyaikaista tiedonvälitystä.

Lue lisää


Mullistuksia luvassa

Uusi laki vaatii kaikkia suuria yrityksiä tekemään joulukuun 2015 alkuun mennessä yrityksen pakollisen energiakatselmuksen, jossa selvitetään niiden energiankulutusta ja mahdollisia energiansäästökohteita.

Lue lisää


Riku Huttunen: Näköalapaikalla

Työ- ja elinkeinoministeriön uusi ylijohtaja Riku Huttunen antoi haastattelun M+ -lehdelle. Hän sanoo, että olemme keskellä murrosvaihetta.

Lue lisää


Energiapihi rakentaminen yleistyy

Kiinteistö- ja rakennusala on linjannut yhteisen näkemyksensä siitä, mitkä ovat kansalliset raamit ja raja-arvot lähes nollaenergiarakentamisessa Suomessa.

Lue lisää


Hyvin tehty – Kestävää kauneutta

Mikä määrittää tuotteen kestävyyden? Vastausta etsittiin design-studiolta ja Helsingin kaupungin Uusix-verstailta.

Lue lisää


Ilmanvaihdon kunto kannattaa tutkia

Huono ilma, oireilevia ihmisiä, rakennuksessa vetoa, kosteutta ja suuret energialaskut; kaikkeen tähän voi olla yhtenä syynä huonosti toimiva ilmanvaihto.

Lue lisää


Arjen kemikaalikuorma pienemmäksi

Kemikaalit huolestuttavat reilua kolmannesta kuluttajista – naisia enemmän kuin miehiä.

Lue lisää


Ennennäkemätöntä tietoa

Etelä-Kymenlaaksossa tehtiin vuonna 2014 laaja uusiutuvan energian kuntakatselmus, josta saatiin konkreettisia tuloksia.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 1.11.2016