m+ 2/2015

Suomi nousuun kiertotalouden avulla

Teolliset symbioosit aikaansaavat yhteistyötä poikki toimialojen ja vauhdittavat resurssiviisaita toimintamalleja, jotka parantavat yritysten kannattavuutta ja luovat uutta liiketoimintaa.

Lue lisää


Martta ratissa

Pelkästään ajotyylin tarkistus voi säästää pitkän pennin. Myös Martat hyödyntävät taloudellisen ajotavan oppeja säästääkseen kotitalouksien kustannuksia ja ympäristöä.

Lue lisää


Kylmän ja kuuman taitaja

Valio on ollut suomalaisen maidontuotannon keskiössä jo 110 vuotta. Yhtiö toteuttaa elintarviketeollisuuden energiatehokkuussopimusta, joka solmittiin vuonna 2008 ja joka päättyy vuoden 2016 lopussa.

Lue lisää


Palkitun ympäristötyön takasi loistotiimi

Tampere-talossa tehty ympäristötyö hakee vertaistaan. Erilaisia ympäristöalan palkintoja on ropissut.

Lue lisää


Tähtäimessä ammattiylpeys ja rakentamisen laatu

Rakentamiseen liittyvät sisäilma- ja homeongelmat ovat olleet viime vuosina isoja, ja saaneet paljon huomiota julkisuudessa. Lisäksi rakentamiseen liittyvät määräykset ovat kiristymässä entisestään. Build Up Skills -hanke etsii keinoja rakentamisen laadun kohottamiseen.

Lue lisää


Rakentamisen energiatehokkaita ratkaisuja

Rakennusten energiankäyttöä on tehostettava entistä enemmän; energian kulutuksen mittaaminen ja seuranta korostuu. Lähes nollaenergiarakentaminen haastaa uusien rakennusten suunnittelun ja toteutuksen.

Lue lisää


Höyryä puusta

Pyhännän teollisuusalueen Maustetien perunanpaistajat, pussikeiton ja mausteseosten tekijät ovat saaneet alkuvuodesta 2015 lähtien tehtailleen Latvaenergia Oy:n biopolttoaineilla tuottamaa höyryä ja lämpöä.

Lue lisää


Voimantuotantoon investointeja ja uusia ratkaisuja

Energiaviraston ylijohtaja Simo Nurmi kaipaa voimantuotantoon investointeja ja monipuolisia tuotantotapoja.

Lue lisää


Kiertotaloudella brändäämisen helppous

Kiertotalousperiaatteiden kääntäminen bisnesmahdollisuuksiksi vaatii uutta ajattelua.

Lue lisää


Onko tämä mistään kotoisin

Tuotteiden jäljitettävyys on noussut tärkeäksi teemaksi. Voiko näköpiirissä olla tulevaisuus, jolloin ostajan on helppo varmistaa eri tuotteiden alkuperä jo ennen ostopäätöksen tekoa?

Lue lisää


Linkker kehittää uutta sähköbussityyppiä

Kotimainen sähköbussivalmistaja Linkker valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen ja puhtaampaan liikenteeseen. Helsingin Seudun Liikenne (HSL) teki keväällä hankintapäätöksen 12 Linkker-sähköbussista.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 30.3.2017