Motivan tiedotteet


rss

18.5.2017 Löytyikö kevätsiivouksen yhteydessä käytettyjä lamppuja? – Näin kierrätät ne oikein

Kevätsiivous saattaa paljastaa kaapinpohjalta kasan vanhoja loiste-, halogeeni- ja ledilamppuja. Energiansäästölamput sisältävät pieniä määriä elohopeaa ja ledilamput uudelleenkäytettäviä materiaaleja ja elektroniikkaa. Siksi niitä ei tule laittaa tavallisen sekajätteen joukkoon.

Lue lisää

 

18.5.2017 Motiva julkaisi videon latauspisteiden käyttökokemuksista

Osana yhteisrahoitteista projektia Motiva on julkaissut toisen videon, jossa kuullaan kokemuksia latauspisteiden rakentamisesta ja käytöstä. Taloyhtiöiden kannattaa varautua sähköajoneuvojen yleistymiseen ja huomioida latauspisteiden rakentaminen hyvissä ajoin. Myös kuluttajat ovat uuden edessä, kun ladattavat autot yleistyvät.

Lue lisää

 

11.5.2017 Suomen Embla-ehdokkaat valittu: Motiva ehdolla pohjoismaisessa ruokakisassa

Kuka on Pohjoismaiden paras ruoka-artesaani? Mikä on Pohjoismaiden paras ruokayritys? Ensi kertaa järjestettävään Embla-ruokakilpailuun on valittu ehdokkaat kustakin Pohjoismaasta. Lopulliset voittajat valitaan ehdokkaista elokuussa 2017. Yhteensä kilpailuun ilmoittautui Pohjoismaista peräti 185 osallistujaa.

Lue lisää

 

5.5.2017 Ympäristömerkkien ja johtamisjärjestelmien käytöstä hankintojen kilpailutuskriteerinä laadittiin yhteispohjoismainen ohjeistus

Euroopan komission hankintadirektiivin (2014) tavoitteena on helpottaa ympäristömerkkien ja ympäristöjohtamisjärjestelmien hyödyntämistä julkisissa hankinnoissa. Direktiivi ja siitä johdettu ja vuoden 2017 alusta voimaan tullut kansallinen hankintalaki jättää asiassa kuitenkin tulkinnanvaraa. Tuoreella pohjoismaisella ohjeistuksella halutaan luoda samanlaiset käytännöt eri maissa, jotta hankinnoilla voitaisiin aidosti kehittää markkinoita kestävämpään suuntaan.

Lue lisää

 

4.5.2017 Perustietoa kuluttajille Sähköauton ostajan ABC -oppaasta

Ladattavat autot yleistyvät. Moni kuluttaja kaipaa perustietoa täyssähköautoista ja ladattavista hybrideistä sekä erilaisista lataustavoista ja -standardeista. Yhteistyössä alan toimijoiden kanssa laadittu opas helpottaa ladattavan auton hankintapäätöksen tekemistä.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 24.5.2017