Tiedotteet 2013


30.8.2013 15.00

Maksutta joukkoliikenteeseen Liikkujan viikolla

Useat kaupungit tarjoavat Liikkujan viikolla 16.-22.9. joukkoliikennepalveluita ilmaiseksi tai alennettuun hintaan.

HSL toteuttaa pääkaupunkiseudulla joukkoliikenneseikkailun, johon VR osallistuu. VR on mukana Auton vapaapäivässä (22.9.) myös tarjoamalla mobiilivyöhykelipuista 20 prosentin tutustumisalennuksen. Lisäksi HSL-alueella saa tuolloin matkustaa junissakin yhden, kahden ja kolmen euron hintaan.

Joukkoliikenteen yhtenäinen lippu- ja maksujärjestelmä tekee tuloa kaupunkiseuduille. Liikkujan viikon tiedotustilaisuudessa 16. syyskuuta klo 15.15 alkaen Kulttuuritehdas Korjaamon Kulmasalissa osoitteessa Töölönkatu 51 a-b, 00250 Helsinki, selviää, missä mennään uudistuksen suhteen.

Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.-22. syyskuuta, mutta kampanjaan osallistuvissa kunnissa tehdään monenlaista taustatyötä järkevien arjen liikkumisvalintojen ja -mahdollisuuksien hyväksi ympäri vuoden.

Tänä vuonna ilmoittautuneita kuntia ja kaupunkeja on jo 18 ja ilmoittautumistahti on kiihtymässä. Virallisten kuntaosallistujien lisäksi yhdistykset ja järjestöt sekä yritykset ovat tervetulleita mukaan kampanjaan vapaamuotoisesti aktivoimaan suomalaisia fiksuun liikkumiseen. Liikenteen päästöt on saatava pienemmiksi ja ilmastonmuutostahtia hidastettava. Kunnissa asukkaat voivat vaikuttaa tekemällä arjessaan viisaita kulkutapavalintoja.

Alennuksia ja ilmaisia lippuja ympäri Suomen

Porvoo

Porvoossa on ilmainen kaupunkiliikenne ns. numerolinjoilla lauantaina 21.9. lisätietoja voi kysyä Hanna Linna-Varikselta, hanna.linna-varis@porvoo.fi, puh. 040 529 0278.

Lappeenranta

Lappeenrannan kaupunki yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa toteuttaa Mennään Bussilla – aja ilmaiseksi paikallisliikenteessä tapahtuman jo toisen kerran 20.-21.9.2013. Viime vuonna tapahtuma toteutettiin ensimmäisen kerran. Lisätietoja voi kysyä Pia Haakanalta, pia.haakana@lappeenranta.fi, puh. 040 5494 740.

Jyväskylä

Jyväskylässä ilmainen joukkoliikennepäivä toteutuu lauantaina 21.9. Lisätietoja Anna Sarkkiselta, anna.sarkkinen@jkl.fi, puh.040 593 8541.

Turku

Turun kaupungin joukkoliikenteessä saa Auton vapaapäivänä 22.9. matkustaa kertalipulla vaikka koko päivän. Lisäksi 7-14-vuotiaat saavat matkustaa aikuisen seurassa ilmaiseksi. Lisätietoja antaa Marja Tommola, marja.tommola@valonia.fi, puh.050 594 8330.

Pääkaupunkiseutu

Helsingin seudun liikenteen (HSL:n) Joukkoliikenneseikkailu Auton vapaapäivänä 22.9. klo 12-16.

Joukkoliikenneseikkailun ideana on, että HSL:n matkakortilla pääsee tutustumaan paikkoihin, joihin yleisö ei normaalisti pääse. Kohteina on esimerkiksi pääsy ajamaan ratikkaa tai metroa, vierailu metrovalvomossa, käynti ratikkavarikolla, opastettu kierros vedenpuhdistamossa ja tutustuminen vapaapalokunnan toimintaan.

Joka 100:s pelaaja palkitaan 20 euron lahjakortilla ja kaikkien vähintään kahdessa kohteessa käyneiden kesken arvotaan kuukauden matkat kuudelle henkilölle. Joillakin kohteilla saattaa olla omia palkintoja arvottavana.

Seikkailuun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä etukäteen 9.9. alkaen osoitteessa www.hsl.fi/seikkailu, jossa käyttäjä antaa matkakorttinsa numeron ja omat yhteystietonsa. Osalla kohteista osallistujien määrää on jouduttu rajoittamaan. Näihin paikkoihin osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä 16.9. alkaen. Samalla matkakortilla ei voi osallistua usealle tällaiselle erikoiskohteelle. Matkakorttien leimaus paikan päällä tapahtuu NFC-puhelimella.

HSL järjestää pelin yhteistyössä Ilmastoinfon kanssa.

VR mukana Liikkujan viikolla

VR:n matkustajaliikenne osallistuu Auton vapaapäivään tarjoamalla mobiilivyöhykelipuista 20 prosentin tutustumisalennuksen. VR osallistuu HSL:n joukkoliikenneseikkailuun  tarjoamalla rautatieaseman ja kellotornin opastettuja kierroksia. Lisäksi HSL-alueella saa Auton vapaapäivänä matkustaa junissakin 1, 2 ja 3 euron hintaan.

Ilmoittaudu tiedotustilaisuuteen

Liikenneviraston johtava joukkoliikenneasiantuntija Marja Rosenberg kertoo kaupunkiseutujen uudistuvasta lippu- ja maksujärjestelmästä Liikkujan viikon tiedotustilaisuudessa 16. syyskuuta Korjaamolla klo 15.15 alkaen. Luvassa on myös muita fiksuun liikkumiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita muun muassa autojen yhteiskäytöstä ja jakamistaloudesta.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii liikenneneuvos Saara Jääskeläinen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Korjaamon tilaisuudessa on ajankohtaisen asian lisäksi sokerina pohjalla laulua, kun Liikkujan viikon suojelija Paleface alias Karri Miettinen esiintyy päivän päätteeksi. Tervetuloa kuuntelemaan, keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä. Vie tilaisuus kalenteriisi ja ilmoittaudu viestintäpäällikkö Sirpa Mustoselle Motivaan, sirpa.mustonen@motiva.fi. Ilmoitathan myös, mikäli Palefacen haastattelu kiinnostaa.

Liikkujan viikon suojelija Paleface tunnetaan Suomessa paitsi rap-artistina ja hiphopin sanansaattajana myös yhteiskunnallisena keskustelijana, joka sanoo tinkimättömän mielipiteensä aiheesta kuin aiheesta eikä pelkää samalla sohaista muurahaispesään. Kampanjaviikkoa Suomessa koordinoiva Motiva on valtion omistama asiantuntijayritys, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön.

Lisätietoja:

Liikkujan viikon tapahtumat viedään verkkosivujen tapahtumakalenteriin ennen teemaviikkoa viimeistään viikoilla 36 ja 37. Joukkoliikennealennusten lisäksi luvassa on monenlaisia tempauksia. www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat

Verkkosivujen materiaalipankissa on median käyttöön sopivia logoja ja kampanjan suojelijan Palefacen kuvia. www.liikkujanviikko.fi/suunnittelu/materiaalipankki

Sirpa Mustonen, puh. 050 370 6741, sirpa.mustonen@motiva.fi, Motiva Oy
Kaisa Kauhanen, puh.040 544 7879, kaisa.kauhanen@motiva.fi,Motiva Oy

www.liikkujanviikko.fi
www.facebook.com/liikkujanviikko
www.facebook.com/PalefaceOfficial


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.