Tiedotteet 2017

28.3.2017 Kuntavaalit 2017: Suurin osa kuntavaaliehdokkaista edistäisi aktiivisesti energiatehokkuus-investointeja kunnassaan

Kevään kuntavaaliehdokkaat näkevät tehokkaan energiankäytön myönteisenä asiana. Suurin osa edistäisi aktiivisesti energiatehokkuusinvestointeja omassa kunnassaan.

Lue lisää

 

22.3.2017 Julkisiin elintarvikehankintoihin julkaistu vastuullisuuskriteerit

Motiva on julkaissut maa- ja metsätalousministeriön tilaaman oppaan, joka auttaa julkisen sektorin toimijoita hankkimaan vastuullisesti tuotettuja elintarvikkeita. Opas auttaa viemään käytäntöön elintarvikehankintoja koskevan valtioneuvoston periaatepäätöksen.

Lue lisää

 

20.3.2017 Irti verkosta - Kimmo Pohjosen konsertissa yhdistyvät taide ja teknologia

Ilmoittaudu mukaan muusikko-säveltäjä Kimmo Pohjosen yllätyskeikalle 30.3.2017. Maksuton konsertti järjestetään Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla.

Lue lisää

 

28.2.2017 Energiatehokkuutta ja työturvallisuutta tehtaisiin paremmalla eristyksellä

Suomalaiset teollisuusyritykset etsivät jatkuvasti uusia keinoja tehostaa energiankäyttöä. Tehtaiden tuotantolinjojen ja -laitteiden eristäminen on kannattava energiatehokkuustoimi, joka lisää samalla työturvallisuutta ja tuotantoprosessin toimintavarmuutta.

Lue lisää

 

27.2.2017 Liedossa ja Seinäjoella harkitaan uusiutuvaa energiaa vanhoihin kuntakiinteistöihin

Motivan kuntakiertue starttasi helmikuussa Hämeenlinnasta. Se etenee muihin kuntiin kuluvan vuoden aikana. Viime vuoden kierroksen tuloksena Liedon Tarvashovissa ja Seinäjoella Alaviitalan ja Niemistön kouluissa selvitettiin säästöpotentiaali ja uusiutuvan energian käyttöönoton kannattavuus vanhojen kiinteistöjen saneerauksen yhteydessä.

Lue lisää

 

3.2.2017 Moni taloyhtiö hyötyisi valaistuksen uudistuksesta

Energiatehokkaaseen valaistukseen ohjaava lainsäädäntö on poistanut markkinoilta energiatehottomat lampputyypit, kuten elohopealamput, jotka ovat hyvin yleisiä taloyhtiöiden ulkovalaistuksessa. Tämän myötä valaisimien uudistustarve tulee ajankohtaiseksi lähiaikoina monessa taloyhtiössä.

Lue lisää

 

2.2.2017 Miten toteuttaa toimiva taloautomaatio pientalossa?

Tulevien, lähes nollaenergiatason rakentamiseen tähtäävien rakentamismääräysten myötä on rakennus- ja talotekniikka-alalla herännyt huoli siitä, saadaanko muuten hyvin rakennetut talot toimimaan energiatehokkuuden ja haluttujen sisäilmaolosuhteiden näkökulmasta oikein, energiatehokkaasti ja terveellisesti. Taloautomaatioala ja Motiva Oy yhdessä ympäristöministeriön ja Energiaviraston kanssa vastaavat haasteeseen selvittämällä asiaa Toimiva taloautomaatio pientalossa -yhteishankkeessa.

Lue lisää

 

2.2.2017 Osaatko kierrättää käytetyt lamput?

Iso osa käytetyistä energiansäästö- ja ledilampuista päätyy edelleen sekajätteeseen, vaikka oikea osoite niille on sähkö- ja elektroniikkaromun SER-keräyspiste. Jätehuoltoyhtiöiden ylläpitämien SER-keräyspisteiden lisäksi lamppuja voi palauttaa myös suurempiin elektroniikkaliikkeisiin ja päivittäistavarakauppoihin maksutta ja ilman ostovelvoitetta.

Lue lisää

 

27.1.2017 Mäkelänmäen koulu pelasi energiakilpailun voittoon

Tokaluokkalaisten Energiansäästöviikon 20-vuotisjuhlavuoden energiakilpailun voitti Mäkelänmäen koulun 2 C Muuramesta. Alueellisen kilpailun järjesti Jyväskylän Energia -yhtiöt ja Motiva koordinoi kilpailua valtakunnallisesti. Voittajatyössä näkyy yhdessä tekemisen meininki.

Lue lisää

 

23.1.2017 Kulutusmittari seinään ja älyä ohjaukseen

Reaaliaikaista kulutustietoa antava näyttö näkyvällä paikalla kotona kannustaa asukkaita säästämään sähköä, uskovat energianeuvonnan asiantuntijat Motivasta ja Keski-Suomen Energiatoimistosta. Energiansäästö on vanhassakin talossa tehokasta ja helppoa, kun ottaa käyttöön uutta tekniikkaa.

Lue lisää

 

15.1.2017 Teetitkö remontteja ja huoltotöitä? Muista hakea kotitalousvähennystä

Kotitalousvähennyksen voi saada monenlaisista kiinteistön kunnostustöistä, myös useista energiatehokkuutta parantavista korjaus- ja muutostöistä, mutta vähennystä pitää muistaa itse hakea. Viime vuoden remonteista ehtii vielä tämän kuun aikana tehdä ilmoituksen verottajalle sähköisesti tai myöhemmin keväällä veroehdotusta täydentämällä.

Lue lisää


3.1.2017 Pakkanen tulee, lämmitätkö oikein?

Koko Suomeen odotetaan kylmää säärintamaa, jonka taittuminen ei ainakaan vielä näy sääkartoilla. – Nyt kannattaa olla tarkkana kodin huonelämpötilojen säädössä, sillä kovana pakkaskuukautena lämmityslasku saattaa olla moninkertainen syyskuukauteen verrattuna, muistuttaa asiantuntija Sami Seuna Motiva Oy:stä.

Lue lisää

 

3.1.2017 Apua kiinteistöille energiavalintoihin

Kuluttajille on tarjolla muutoksentekijän rooli, kun Suomea viedään entistä energiaomavaraisempaan ja uusiutuvia energialähteitä hyödyntävämpään suuntaan. Lahdessa ja Lappeenrannassa kiinteistökohtaista vertailutietoa vähähiilisistä vaihtoehdoista saa syksyllä avatusta sähköisestä palvelusta.

Lue lisääSivua päivitetty viimeksi 29.3.2017