Motivan tiedotteet


rss

16.10.2017 Latauspisteiden rakentaminen kiinnostaa taloyhtiöitä

Latauspisteitä koskeva keskustelu on vilkastumassa taloyhtiöissä, ja päätöksentekoon sekä onnistuneisiin käytäntöihin ja valintoihin liittyvän tiedon tarve on suuri. Huolellinen valmistelu ja hyvä tiedottaminen takaavat onnistuneen toteutuksen.

Lue lisää

 

16.10.2017 Unohda jo valojen sammuttelu! – Led-valaistus ja älykäs ohjaus säästää enemmän

Energiatehokas led-valaistus, johon on yhdistetty älykäs valaistuksen ohjaus, on mukava ja parempi vaihtoehto valojen sammuttelulle.

Lue lisää

 

11.10.2017 Kunnat kuntoon – korjausvelka kuriin

SkenarioLabs, Motiva ja Vahanen PRO ovat käynnistäneet "Kunnat kuntoon" –yhteishankkeen, jossa kiinteistödataa rikastamalla ja analysoimalla löydetään kuntien kiinteistöjen korjaus- ja energiansäästökohteet. Toimintamallilla voidaan tunnistaa kuntien kiinteistöjen todellinen tila ja siihen liittyvä tekninen riski (korjausvelka), peilata sitä kunnan tulevaisuuden skenaarioihin ja tuottaa yksityiskohtainen toimenpideohjelma, jolla kunnan korjausvelkaa lähdetään pienentämään. ”Kunnat kuntoon” on yksi valtion KIRA-digi -hankkeen neljännellä hakukierroksella rahoituksen saaneista kokeilusta.

Lue lisää

 

11.10.2017 Lämpöpumppu-investoinnit kiinnostavat nyt kunnissa

Motiva selvitti kuntien kiinnostusta lämpöpumppuinvestointeihin laajalla kyselyllä. Monessa Suomen kunnassa on jo tehty lämpöpumppuinvestointeja taloudellisten säästöjen aikaansaamiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Kyselyn perusteella investointien suurimmat haasteet liittyvät todellisten säästövaikutusten selvittämiseen ja tarjousten vertailuun.

Lue lisää

 

11.10.2017 Kuluttajaa odotetaan pian älykkäille sähkömarkkinoille

Kotitaloudet halutaan mukaan älykkäille sähkömarkkinoille tasaamaan kulutuspiikkejä ja ajoittamaan kulutusta edullisempaan hetkeen. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi perjantain alkuillan saunavuoron siirtämistä vähemmän kuormittavaan ajankohtaan tai jaksottamaan lämmitystä pakkaspäivien huippukulutuksen aikaan.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 16.10.2017