Uutiset 2017

25.4.2017 Lämmön ostaminen palveluna yleistyy yrityksissä

Lämmön ostaminen palveluna yleistyy yrityksissä. On järkevää, että yritys keskittyy perusliiketoimintaansa ja antaa lämmöntuotannon alan ammattilaisten hoidettavaksi. Vastuulliset energiavalinnat vaikuttavat myös yritysmielikuvaan.

Lue lisää

 

24.4.2017 Helsingin kaupungin asuntotuotannoissa kosteiden tilojen vesikiertoinen lattialämmitys on vakio

Kosteiden tilojen vesikiertoinen lattialämmitys on kannattava valinta, sekä energiatalouden että käyttäjämukavuuden kannalta. Näin asia nähdään Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT:ssa. Helsingissä vesikiertoinen mukavuuslattialämmitys on ollut vakio sekä uudis- että peruskorjauskohteissa jo vuodesta 2008. Päätöksellä halutaan myös hillitä sähkönkulutuksen kasvua ja vaikuttaa positiivisesti Suomen energiaomavaraisuuteen.

Lue lisää

 

18.4.2017 Tule mukaan Viisaan liikkumisen verkostoon

Liikkuminen ja liikenne ovat aihepiirejä, jotka koskettavat lähes jokaista kunnan toimialaa ja sektoria. Viisaan liikkumisen verkosto VILI on asiantuntijaverkosto, joka tarjoaa monipuolisesti tietoa viisaan liikkumisen edistämisestä ja sen monista hyödyistä.

Lue lisää

 

12.4.2017 Energianeuvontaa somessa – Neuvonnan vuosipäivä ammattilaisille

Energianeuvonta tavoittaa nyt suomalaiset Facebookissa. Neuvonnan uusia tuulia ja lähitulevaisuuden näkymiä tarkastellaan Neuvonnan vuosipäivässä 26.4.

Lue lisää

 

6.4.2017 Kuukauden edelläkulkijatarina: Tullissa työskennellään mobiilisti

Tulli on sitoutunut vähentämään toiminnastaan aiheutuvia ympäristövaikutuksia, pienentämään hiilijalanjälkeään sekä lisäämään työntekijöiden ympäristötietoisuutta.

Lue lisää

 

5.4.2017 Kysely ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioon ottamisesta julkisissa hankinnoissa

Motiva kartoittaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin toimeksiannosta julkisen sektorin hankintayksiköiden kokemuksia ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioon ottamisesta hankinnoissa.

Lue lisää

 

4.4.2017 Biokattilakyselyn kolmas arvontavoittaja on Mirva Gullman

Biokattilakyselyyn vastanneiden arvonnassa onni suosi Lohjalla asuvaa Mirva Gullmania. Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. Arvontapalkintona ollut K-Raudan lahjakortti toimitetaan voittajalle mahdollisimman pian.

Lue lisää

 

15.3.2017 Pk-yritys, tiedätkö paljon voit säästää energiakuluissa?

Motiva on julkaissut netissä toimivan pikatestin, joka auttaa yrityksiä hahmottamaan, kuinka paljon energiakuluja on mahdollista vähentää energiatehokkuuden avulla.

Lue lisää

 

8.3.2017 Lue uusin työpaikkojen viisaan liikkumisen uutiskirje – teemana hyvinvointi

Työnantajalla on monta hyvää syytä kannustaa työntekijöitä tekemään fiksuja liikkumisvalintoja työ- ja työasiamatkoilla; yksi niistä on työhyvinvointitavoitteiden saavuttaminen. Työpaikkojen viisaan liikkumisen uutiskirjeessä nro 1/2017 käsitellään hyvinvointiteemaa muun muassa etätöiden tekemisen kautta.

Lue lisää

 

6.3.2017 Biokattilakyselyn toinen arvontavoittaja on Reijo Aulio

Biokattilakyselyyn vastanneiden helmikuun arvonnassa onni potkaisi Turussa asuvaa Reijo Auliota. Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. Arvontapalkintona ollut K-Raudan lahjakortti toimitetaan Auliolle mahdollisimman pian.

Lue lisää

 

3.3.2017 Kuukauden edelläkulkijatarina: Viisas työmatkaliikkuminen on osa Eteran yrityskulttuuria

Eläkevakuutusyhtiö Etera on paitsi eläketurvan myös työkyvyn asiantuntija. Yhtiölle on luontevaa kannustaa omat työntekijät liikkumaan fiksusti. Viisas työmatkaliikkuminen onkin osa Eteran yrityskulttuuria.

Lue lisää

 

3.3.2017 Etätyöstä hyvinvointia ja työtehoa

Etätyö on hyvä keino vähentää matkustamista ja sitä kautta liikenteestä aiheutuvia päästöjä sekä kustannuksia. Etätyön tekemisellä on myös tutkimusten mukaan positiivisia vaikutuksia työhyvinvointiin ja työtehoon. Henkilöstö on sitoutuneempaa yritykseen, mikäli heille tarjotaan mahdollisuutta tehdä etätöitä.

Lue lisää

 

15.2.2017 Motiva mukana: Energy Soundscapes haastaa tieteen, taiteen ja teknologian rajoja

Maaliskuun 30. päivänä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa nähdään ensimmäistä kertaa Energy Soundscapes -kokonaistaideteos, jossa esitystekniikan tarvitsema energia syntyy lavalla, ilman verkkosähköä. Teoksen toteuttavat muusikko-säveltäjä Kimmo Pohjonen, tietokirjailija-keksijä Janne Käpylehto ja äänisuunnittelija Tuomas Norvio.

Lue lisää

 

7.2.2017 Kommentointipyyntö: Kriteerit vastuullisiin elintarvikehankintoihin

Valtioneuvosto julkaisi kesäkuussa 2016 periaatepäätöksen julkisten ruokapalveluhankintojen arviointiperusteista. Valtioneuvosto edellyttää, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa tavoitellaan korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä.

Lue lisää

 

8.2.2017 Sairaalatekniikka2017: Sairaaloissa piilee energiansäästö-potentiaalia – eniten lämmityksessä

Sairaalakiinteistöjen energiankäyttöä voidaan tehostaa heikentämättä toimintaedellytyksiä. Energiakatselmuksissa havaittua säästöpotentiaalia on keskimäärin 9 %, lämmön osalta jopa 12 %. Eniten säästökohteita löytyy valaistuksesta, ilmanvaihdosta ja lämmöntalteenotosta.

Lue lisää

 

6.2.2017 Raaka-aineet hallintaan jalotofun valmistuksessa

Oy Soya Ab:n tofutehtaalla Tammisaaressa toteutettu materiaalikatselmus rajattiin jalotofun valmistukseen.

Lue lisää

 

2.2.2017 Biokattilakyselyn ensimmäinen arvontavoittaja on Tero Toivonen

Biokattilakyselyyn vastanneiden tammikuun arvonnassa onni potkaisi lammilaista Tero Toivosta. Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Arvontapalkintona ollut K-Raudan lahjakortti toimitetaan Toivoselle mahdollisimman pian.

Lue lisää

 

1.2.2017 Materiaalikatselmus tehosti kuitukangastuotantoa

Suominen Kuitukankaat Oy:n Nakkilan tehtaan tuotantolinja 44 ja sen päätuoteryhmät käytiin systemaattisesti läpi materiaalikatselmuksessa, joka valmistui marraskuussa 2016.

Lue lisää


9.1.2017 Fiksusti töihin myös talvella

Pakkanen tai liukas keli eivät estä työmatkareippailua, mutta talvella varusteisiin ja olosuhteisiin on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 28.4.2017