Tapahtumat


Euroopan liikkujan viikko

Aika

16. - 22.9.2018

Lisätietoa

Marttinen Sini – Motiva Oy
Sini Marttinen
Viestintäkoordinaattori
+358 (0) 50 549 8798
Lähetä sähköpostia
Euroopan Liikkujan viikolla syyskuussa kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksumpi autoilu. Viikon päättää maailmanlaajuinen Auton vapaapäivä.

Viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9. Vuoden 2018 teema on Multimodality eli eri kulkumuotojen yhdistäminen. Viikon slogan onkin ”Miksaa & Mene”. Teema haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Teema mahdollistaa erilaisten tempausten ja tapahtumien järjestämisen.

Tapahtumia voi järjestää myös muuten kestävään liikkumiseen liittyen, huomioimatta viikon teemaa. Pääasia on kannustaa kaikkia liikkumaan oma ja ympäristön hyvinvointi huomioon ottaen. Viikon päättää tuttuun tapaan Auton vapaapäivä 22.9., joka on myös pyöräilykampanja Kilometrikisan päätöspäivä.

Viikon varsinaisia viettäjiä ovat kunnat ja kaupungit, mutta tapahtumia voivat järjestää kaikki innokkaat. Lue lisää osoitteessa www.liikkujanviikko.fi.

Kuntien ja kaupunkien ilmoittautuminen kampanjan viettäjäksi kansainvälisen sivuston kautta, osoitteessa www.mobilityweek.eu.

Motiva Oy koordinoi Euroopan liikkujan viikkoa Liikenneviraston toimeksiannosta.Sivua päivitetty viimeksi 30.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.