Tapahtumat


Valmennus vastuullisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden hankintaan, Oulu

Aika

23.5.2017
klo 9.30-15.30

Paikka
Cumulus City

Kajaaninkatu 17,
90100

Oulu

Ilmoittautumiset

15.05.2017 mennessä

Lisätietoa

Ovaskainen Elina – Motiva Oy
Elina Ovaskainen
Asiantuntija
+358 (0) 40 774 9390
Lähetä sähköpostia

Kuvaus

Ruokapalveluilla on merkittävä rooli elintarvikeketjun vastuullisuuden kehittämisessä. Julkisen sektorin ammattikeittiöissä valmistetaan vuosittain yli 380 miljoonaa annosta, joten ruokapalveluiden tekemillä ruokalistasuunnittelun ratkaisuilla ja elintarvikehankinnoilla on kauaskantoiset vaikutukset aina ruoan alkutuotannosta lautaselle saakka.

Tervetuloa osallistumaan Motivan ja EkoCentrian järjestämään vastuullisten elintarvikkehankintojen valmennustilaisuuteen, jossa perehdytään Motivan julkaisemaan Vastuullisten elintarvikehankintojen julkaisuun sekä EkoCentrian lähiruoan hankintaan keskittyvään Lähis-oppaaseen.

Valmennuksessa
- tutustumme oppaisiin ja niiden vastuullisuuskriteereihin sekä perusteluihin
- kuulet hyvistä esimerkeistä ja uuden hankintalain mahdollisuuksista
- saat vinkkejä markkinavuoropuhelun käymiseen
- pääsette keskustelemaan samaan pöytään tilaajien ja toimittajien kanssa.

Tule mukaan kuulemaan, miten voit edistää vastuullisten elintarvikkeiden käyttöä ja hankintaa omassa työssäsi.

Kenelle:
Tilaisuus on tarkoitettu hankkijoille, ruokapalveluvastaaville sekä elintarvikesektorin toimijoille.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittauduthan mukaan maanantaihin 15.5.2017 mennessä tästä linkistä >>>
Tilaisuus on maksuton. Sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin. Lounas on omakustanteinen.

Lataa ohjelma >>


Ohjelma

9.30Tilaisuuden avaus,
Maarit Vuorela,
Maakuntaliitto

9.40Mikä on vastuullinen hankinta?
Isa-Maria Bergman, Motiva Oy

Uuden hankintalain merkitys elintarvikehankinnoissa,
Tiina Talala,
Pohjois-Pohjanmaan hankinta-asiamies

Julkisten ruokapalveluiden toteuttaminen

Paikallishankinnat paremmaksi – apuja Lähis- ja Elintarvikkeiden hankintaoppaista
Sari Väänänen
, EkoCentria

11.15Lounas

12.15Vastuulliset elintarvikehankinnat:
Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – kriteerit vastuullisuusnäkökulmasta
asiantuntija Elina Ovaskainen, Motiva Oy

13.30Kommenttipuheenvuorot:
- ruokapalvelupäällikkö Tanja Koski, Tyrnävän kunta
- yrittäjä Janne Matinlauri, Tyrnävän Mylly
- kenttämyyntipäällikkö Jokke Tuulaniemi, Palvelutukku Pohjoinen

14.15Kahvi

14.30Vuoropuhelua – tilaajat ja toimittajat

15.30Yhteenveto ja tilaisuuden päättäminen


Sivua päivitetty viimeksi 17.8.2017