Tapahtumat


Vastuulliset ja paikalliset elintarvikehankinnat - kuinka ne tehdään hankintalakia hyödyntäen

Aika

11.10.2017
klo 12.30-16.00

Lisätietoa

Ovaskainen Elina – Motiva Oy
Elina Ovaskainen
Asiantuntija
+358 (0) 40 774 9390
Lähetä sähköpostia
Tule kuulemaan, millaisia vaikutuksia elintarvikehankinnoilla on aluetalouteen.

Tilaisuudessa muun muassa:
  • julkisten hankintojen neuvontayksikkö esittelee uuden hankintalain keskeiset muutokset
  • tutustutaan Motivan Vastuullisten elintarvikehankintojen julkaisuun sekä EkoCentrian lähiruoan hankintaan keskittyvään Lähis-oppaaseen
  • kuulet hyvistä esimerkeistä ja saat konkreettisia neuvoja elintarvikkeiden hankintaprosessiin

Vastuullisuuskriteerit, lataa opas verkkosivuilta:

Opas vastuullisiin elintarvikehankintoihin – suosituksia vaatimuksiksi ja vertailukriteereiksi

Tästä linkistä pääset osallistumaan valmennukseen etäyhteydellä: https://hyria.adobeconnect.com/nauhoitukset/

Tilaisuuden teknisissä asioissa apuna Niilo Korhonen, niilo.korhonen@hyria.fi, p. 045 7731 156.


Tervetuloa keskustelemaan elintarvikehankinnoista!

Ohjelma





12.30
Ilmoittautuminen ja kahvi

13.00
Tervetuloa,
Elina Hämäläinen, Hyria koulutus ja Ann-Louise Erlund, Novia

Tilaisuuden avaus,
ruokakulttuuriasiaimies Anni-Mari Syväniemi, MTK ry

Ruokaketjujen vaikutus aluetalouteen,
projektipäällikkö Leena Viitaharju, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

Elintarvikehankinnat ja uusi hankintalaki,
lakimies Jonna Törnroos, Julkisten hankintojen neuvontayksikkö, Suomen Kuntaliitto

Vastuulliset elintarvikehankinnat,
asiantuntija Elina Ovaskainen, Motiva Oy

15.00
Hallituksen tavoitteet vastuullisesti tuotettujen elintarvikkeiden käytöstä julkisissa hankinnoissa,
maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä

Enemmän paikallista ja kotimaista – miten se käytännössä tapahtuu,
palvelujohtaja Mia Hassinen, Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut

Loppusanat
,
projektityöntekijät Elina Hämäläinen, Hyria koulutus ja Ann-Louise Erlund, Novia

16.00
Tilaisuus päättyy



Sivua päivitetty viimeksi 8.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.