Tapahtumat


Yrityksen energiakatselmuksen vastuuhenkilökoulutus

Aika

22.5.2018
klo 9:30-15:30

Paikka
GLO Hotel Kluuvi, GLO Meets 2. krs.

Kluuvikatu 4

HELSINKI

Lisätietoa

Fast Elina – Motiva Oy
Elina Fast
Asiantuntija
+358 (0) 400 531 526
Lähetä sähköpostia
Energiavirasto järjestää yhdessä Motivan kanssa yritysten energiakatselmuksen vastuuhenkilön koulutuksen ja vastuuhenkilökokeen liittyen 1.1.2015 voimaan tulleeseen energiatehokkuuslakiin, joka velvoittaa suuren yrityksen tekemään energiakatselmuksen neljän vuoden välein. Energiavirasto on koulutuksen ja kokeen vastuuviranomainen ja ylläpitää julkista rekisteriä yritysten energiakatselmusten vastuuhenkilöistä.

Koulutuksen hyväksytysti suorittanut saa toimia suuren yrityksen pakollisen energiakatselmuksen vastuuhenkilönä. Vastuuhenkilön tehtävänä on vastata, että yrityksen energiakatselmus sekä siihen sisältyvät kohdekatselmukset vastaavat energiatehokkuuslain ja siihen liittyvien asetusten vaatimuksia. Energiaviraston myöntämä vastuuhenkilöpätevyys on voimassa seitsemän vuotta.

Koulutuksen sisältö ja koe

Vastuuhenkilökoulutus ja koe koskevat katselmuksiin liittyvää lainsäädäntöä, yrityksen energiakatselmuksia, kohdekatselmuksia, raportointia ja Energiavirastolle toimitettavia tietoja. Vastuuhenkilökokeessa osoitetaan näiden asioiden riittävä osaaminen. Koe suoritetaan koulutuspäivän aikana.

Vastuuhenkilön pätevyysvaatimukset

Koulutukseen osallistuvilta edellytetään vähintään alempaa korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai muuta vastaavan tason tutkintoa tekniikan, ympäristö- tai energia-alalta. Tällaiseksi vastaavan tason tutkinnoksi voidaan katsoa myös aiemman koulutusjärjestelmän mukainen insinöörin tai teknikon tutkinto. Soveltuvaksi tutkintotasoksi voidaan katsoa myös nykyistä alempaa korkeakoulutasoa vastaava aiemman opintotason tutkinto tekniikan, energian tai ympäristön alalta.

Tutkinnon korvaavaksi työkokemukseksi voidaan hyväksyä yrityksen energiakatselmuksen kannalta riittävä, vähintään kolmen vuoden työkokemus energia-, tuotanto-, kiinteistö- tai ympäristöalan asiantuntijatehtävissä tai muissa vastaavissa tehtävissä.

Hinta

Koulutuspäivän hinta 500 € + alv. (sis. kokeen ja koulutuspäivän tarjoilut). Osallistumismaksun laskuttaa Energiavirasto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt 11.5. Voit tiedustella jälki-ilmoittautumismahdollisuutta elina.fast@motiva.fi

Lisätietoja:

Motiva Oy
Elina Fast, puh. 0400 531 526, elina.fast@motiva.fi

Energiavirasto
Juha Toivanen, juha.toivanen@energiavirasto.fi


Ohjelma

9.30

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

10.00


Tervetuloa ja taustaa

Energiatehokkuuslaki ja asetukset
Maria Holmi, Energiavirasto

Yrityksen energiakatselmus
Juha Toivanen, Energiavirasto

Kysymyksiä ja keskustelua

11.45

Lounas

12.30


Kohdekatselmukset
Tomi Kiuru, Motiva Oy

Kohdekatselmuksista rekisteriin toimitettavat tiedot
Juha Toivanen, Energiavirasto

Täydentävää tietoa ja huomioitavaa katselmuksen jälkeen
Juha Toivanen, Energiavirasto

Päivämääriä ja ohjeistus tenttiin

Kysymyksiä ja keskustelua

14.00

Kahvi

14.20

Tentti (1 tunti)

15.30

Koulutuspäivä päättyy
Sivua päivitetty viimeksi 30.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.