Tapahtumat


Viisaan liikkumisen verkoston MaaS -webinaari

Aika

12.12.2018
klo 09:00 - 11:00

Paikka
Skype for Business

Verkkoseminaari

Lisätietoa

Suomela Helena – Motiva Oy
Helena Suomela
Asiantuntija
+358 (0) 40 724 6437
Lähetä sähköpostia
Kuvaus

Tervetuloa Viisaan liikkumisen verkosto VILIn vuoden viimeiseen webinaariin, jonka teemana on liikenne palveluna eli MaaS.  Webinaarissa kuullaan useita mielenkiintoisia puheenvuoroja muun muassa tutkimus-, kehitys- ja kaupunkinäkökulmista. 

Ilmottautumiset

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 10.12. tämän  kautta.

Jos ilmottautumisessa ilmenee ongelmia, voit olla yhteydessä:
Milo.leidenius@motiva.fi, puh. 044 981 1351.

Skype for Business

Webinaari järjestetään Skype for Business-ohjelmalla. Mikäli sinulla ei ole ohjelmaa asennettuna koneellesi, pääset mukaan Skype Web Appin kautta. Skype Web Appin käyttö vaatii liitännäisen asentamista. Tarkistathan IT-osastoltasi, että saat tehdä koneellesi asennuksia. Chrome-selainta ei suositella käytettäväksi.

KOMMENTOINTI

Webinaarissa on käytössä chat, jonka avulla voi esittää kysymyksiä esityksen aikana.

TEKNISET ASIAT

Mikäli mahdollista, käytä erillistä mikrofonia äänen laadun varmistamiseksi. Suositeltavaa on myös, että nettiyhteys on kaapelin kautta ei langattoman yhteyden.

Webinaari pyritään tallentamaan, joten sinulla on mahdollista katsoa tallennus myös jälkikäteen. Linkki tallenteeseen lähetetään tilaisuuteen osallistuneille.

Tilaisuuden järjestelyistä ja teknisistä asioista vastaa
Milo Leidenius, milo.leidenius@motiva.fi, puh. 044 981 1351.


Ohjelma

08:45Linjat aukeavat
09:00Webinaari alkaa

Tietoja ja rajapintoja avataan, miten käy liikenteen markkinoille ja liikkumisellemme?

Jouni Wallander, Solita Oy
Saumattomat matkaketjut edellyttävät tiivistä yhteistyötä liikenteen eri toimijoiden kesken. Suomessa asiaa on edistetty lailla, joka velvoittaa toimijat avaamaan tietoja ja rajapintoja toisilleen. Wallanderin esityksessä tarkastellaan, kuinka liikenteen palvelumarkkinat ovat lähteneet kehittymään ja mitä vaikutuksia tällä on liikkumiseemme.

ILMO2045: PALVELU-Suomi 2045

Saara Reinimäki, liikenne- ja viestintäministeriö
Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä julkaisee 12.12.2018 selvityksen ja arvion keinoista, joilla liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan poistaa vuoteen 2045 mennessä. VILI-webinaarissa kuullaan raportin ”PALVELU-polku ” toimenpidekokonaisuuksista, joihin liittyvät päästöjen vähentäminen päästöjä tuottavan liikenteen suoritetta (kilometrejä) vähentämällä.  Sekä parantamalla muilla tavoin liikennejärjestelmän energiatehokkuutta. Miten MaaS-esittäytyy tässä kokonaisuudessa? 

Kansalaisten näkemykset liikkumisen palveluista

Heikki Liimatainen, Liikenteen tutkimuskeskus Verne
Liimataisen esityksessä tarkastellaan juuri toteutetun, kotimaisen kyselyn tulosten valossa liikkumisen palveluiden houkuttelevuutta ja merkitystä liikenteen päästöjen vähentämisessä.

Katsaus liikkumispalveluiden eurooppalaisesta kehityksestä

Piia Karjalainen, MaaS Alliance 
Esityksessä kuullaan yleinen katsaus liikkumispalveluiden eurooppalaisesta kehityksestä.

Rural MaaS - urbaani mullistus maaseudun pelastajana

Sami Sahala, Forum Virium Helsinki Oy
Skaalautuuko MaaS myös pienempiin kaupunkeihin, lähiöihin ja jopa maaseudulle? Mitä se tällöin tarkoittaa?  Haja-asutusalueiden liikkumisen haasteet ovat eriytyneet viimeisen parin vuoden aikana omaksi kiinnostusalueeksi, jälleen Suomen ansiosta. Uusia pilotteja alkaa nyt syntyä eri puolille maailmaa Yhdysvalloista Japaniin, ja näistä tullaan saamaan vastauksia niihin lukuisiin kysymyksiin mitä Rural MaaS -keskustelu on nostanut esille.

Smart Ways to Antwerpinfluencing user behavior and building a MaaS Ecosystem

Stijn Vernaillen, City of Antwerpen
Antwerpen on edelläkävijä MaaS-ekosysteemin rakentamisessa, joka ottaa huomioon myös käyttäytymisenmuutosta ja kestävää kehitystä. Kaupungin edustaja kertoo webinaarissa miten MaaS-ekosysteemiä on rakennettu ja miten eri MaaS-operaattorit toimivat kaupungissa. 
11:00Webinaari päättyy

Sivua päivitetty viimeksi 30.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.