Tapahtumat


Yrityksen energiakatselmuksen vastuuhenkilökoulutus

Aika

9.4.2019
klo 9:00-15:30

Paikka
Hotelli Presidentti
Eteläinen Rautatiekatu 4,
00100 HELSINKI
HELSINKI

Lisätietoa

Fast Elina – Motiva Oy
Elina Fast
Asiantuntija
+358 (0) 400 531 526
Lähetä sähköpostia


Energiavirasto järjestää yhdessä Motivan kanssa yritysten energiakatselmuksen vastuuhenkilön koulutuksen ja vastuuhenkilökokeen liittyen 1.1.2015 voimaan tulleeseen energiatehokkuuslakiin, joka velvoittaa suuren yrityksen tekemään energiakatselmuksen neljän vuoden välein. Energiavirasto on koulutuksen ja kokeen vastuuviranomainen ja ylläpitää julkista rekisteriä yritysten energiakatselmusten vastuuhenkilöistä.

Koulutuksen hyväksytysti suorittanut saa toimia suuren yrityksen pakollisen energiakatselmuksen vastuuhenkilönä. Vastuuhenkilön tehtävänä on vastata, että yrityksen energiakatselmus sekä siihen sisältyvät kohdekatselmukset vastaavat energiatehokkuuslain ja siihen liittyvien asetusten vaatimuksia. Energiaviraston myöntämä vastuuhenkilöpätevyys on voimassa seitsemän vuotta.

Koulutuksen sisältö ja koe

Vastuuhenkilökoulutus ja koe koskevat katselmuksiin liittyvää lainsäädäntöä, yrityksen energiakatselmuksia, kohdekatselmuksia, raportointia ja Energiavirastolle toimitettavia tietoja. Vastuuhenkilökokeessa osoitetaan näiden asioiden riittävä osaaminen. Koe suoritetaan koulutuspäivän aikana.

Vastuuhenkilön pätevyysvaatimukset

Koulutukseen osallistuvilta edellytetään vähintään alempaa korkeakoulututkintoa, ammattikorkeakoulututkintoa tai muuta vastaavan tason tutkintoa tekniikan, ympäristö- tai energia-alalta. Tällaiseksi vastaavan tason tutkinnoksi voidaan katsoa myös aiemman koulutusjärjestelmän mukainen insinöörin tai teknikon tutkinto. Soveltuvaksi tutkintotasoksi voidaan katsoa myös nykyistä alempaa korkeakoulutasoa vastaava aiemman opintotason tutkinto tekniikan, energian tai ympäristön alalta.

Tutkinnon korvaavaksi työkokemukseksi voidaan hyväksyä yrityksen energiakatselmuksen kannalta riittävä, vähintään kolmen vuoden työkokemus energia-, tuotanto-, kiinteistö- tai ympäristöalan asiantuntijatehtävissä tai muissa vastaavissa tehtävissä.

Hinta

Koulutuspäivän hinta 500 € + alv. (sis. kokeen ja koulutuspäivän tarjoilut). Osallistumismaksun laskuttaa Energiavirasto.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 1.4.2019 mennessä sähköisellä lomakkeella: ilmoittautumislomake

Koulutuspäivän osallistujamäärä min. 15.


Ohjelma

9.00

Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.30

Tervetuloa ja taustaa

Energiatehokkuuslaki ja asetukset
Maria Holmi, Energiavirasto

Yrityksen energiakatselmus
Juha Toivanen, Energiavirasto

Esimerkkitehtävä

11.30

Lounas

12.15

Kohdekatselmukset ja rekisteriin toimitettavat tiedot
Tomi Kiuru, Motiva Oy

Täydentävää tietoa ja huomioitavaa katselmuksen jälkeen
Juha Toivanen, Energiavirasto

14.00
Kahvi

14.15

Ohjeistus tenttiin ja tentti (1 tunti)

15.30

Koulutuspäivä päättyy


(Alustava ohjelma, päivitetty 28.12.2018)
Sivua päivitetty viimeksi 30.11.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.