Tiedotteet 2013


22.10.2013 11.30

Saa syödä! -tempauksessa jaetaan 5 000 ilmaista lounasta

Helsingin Narinkkatorilla jaetaan keskiviikkona 6. marraskuuta 5 000 ohikulkijalle ilmainen kasvisruokalounas. Tempaus liittyy viikolla 45 ensimmäistä kertaa vietettävään Hävikkiviikkoon.

Lounaan resepti on keittiömestari Jaakko Nuutilan käsialaa ja sen valmistavat ja jakavat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun keittiömestariopiskelijat. Ruoka valmistetaan kaupoilta ylijäävistä raaka-aineista.

Osa ruoasta jaetaan aamulla töihin menijöille uudelleen käytettävissä eväsrasioissa. Lounasaikaan kello 10.30 alkaen ruokaa valmistetaan ja tarjoillaan myös paikan päällä. Ruoan lisäksi tapahtumasta voi käydä hakemassa vinkkejä tähteiden tuunaamiseen ja ruokahävikin vähentämiseen kotona.

MTT:n tutkimusten mukaan pääkaupunkiseudun kotitalouksissa heitetään vuosittain pois syömäkelpoista ruokaa noin 125 euron edestä henkeä kohti. Turhaa ruokahävikkiä syntyy elintarvikeketjun kaikissa vaiheissa, kuitenkin eniten kotitalouksissa, jopa 120-160 miljoonaa kiloa vuodessa.

Tempauksella halutaan muistuttaa, että jokainen voi vähentää ruokahävikkiä monin tavoin. Ennen kauppaan lähtöä kannattaa kurkistaa kaappiin turhien hankintojen välttämiseksi. Saa syödä! -verkkosivuston reseptihaku puolestaan ideoi, mitä ruokakaapissa valmiina olevista aineksista syntyisi. Edellisillan tähteet voi ottaa evääksi töihin.

Tempauksen järjestävät yhteistyössä Motiva, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, Kuluttajaliitto, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, maa- ja metsätalousministeriö, Helsingin seudun ympäristöpalvelut sekä Maa- ja kotitalousnaiset. Raaka-aineet ruoan valmistukseen saadaan HOK-Elannon kaupoilta ja eväsrasiat on kampanjalle lahjoittanut Orthex.

Hävikkiviikon aikana järjestetään eri puolella Suomea useita muitakin tilaisuuksia, joissa saa vinkkejä oman ruokahävikin vähentämiseen. Hävikkiviikkoa vietetään 4.-10.11.2013.

Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen: www.saasyödä.fi

Hävikkiviikko facebookissa >>

Lisätietoja:
Motiva Oy
Elina Ovaskainen
puh. 040 7749 390, elina.ovaskainen@motiva.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.