Tiedotteet 2014


30.12.2014 Energianeuvonnasta hyvää palautetta asiakkailta

Kuluttajat ovat tyytyväisiä saamaansa henkilökohtaiseen energianeuvontaan. Palautekyselyssä asiakkaat arvioivat neuvojien osaamisen sekä palvelun sisällön ja saatavuuden vastaavan odotuksia varsin hyvin. Energianeuvonnan palveluja arvioitiin nyt selvästi myönteisemmin kuin vuotta aiemmin tehdyssä kyselyssä.

Lue lisää


29.12.2014 Motiva Oy ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes): Uusia tuotevaatimuksia – kinkut silti paistuvat ja kahvikin on juotavaa

Tammikuun alussa käyttöön otettavat uudet uunien ja liesituulettimien energiamerkinnät auttavat vertailemaan laitteiden ominaisuuksia. Lisäksi uuneille, liesituulettimille, keittotasoille ja kahvinkeittimille tulee ekosuunnitteluvaatimuksia esimerkiksi energiatehokkuudesta ja automaattisesti pois päältä -toiminnosta. Uudet vaatimukset koskevat vain markkinoille saatettavia tuotteita: EU-alueella jo oleviin laitteisiin ei tule energiamerkkiä eikä niitä muuteta uusien suunnitteluvaatimusten mukaisiksi.

Lue lisää


16.12.2014 Teollisuudelle miljoonasäästöt uunien energiatehokkuudesta

Teollisuus voisi säästää miljoonia tehostamalla tuotannossa käytettävien uunien energiankäyttöä. Uunit ovat yksi eniten energiaa kuluttavista laiteryhmistä teollisuudessa ja niiden energiatehokkuudessa on vielä paljon parantamisen varaa. Yksittäiselle tehtaalle tehostamistoimet voivat tuoda useiden kymmenien tuhansien eurojen säästöt vuodessa.

Lue lisää


9.12.2014 Viisasta liikkumista edistäviä ratkaisuja matkan alkuun ja loppuun – vaikutusta ympäristöön ja terveyteen

Matkat alkavat rakennuksista, tonteilta tai alueilta. Suunnittelemalla matkan aloituksen ja lopetuksen sujuviksi ohjataan ihmisiä valitsemaan ympäristön ja terveyden kannalta viisaita liikkumisvaihtoehtoja.

Lue lisää


4.12.2014 Energiavirasto ja Motiva: Muutoksia alueellisessa kuluttajien energianeuvonnassa

Valtion osittain rahoittama koordinoitu kuluttajien energianeuvonta supistuu vuoden 2015 alussa. Energianeuvontaan osoitetut määrärahat pienenevät 75 prosenttia noin 250 000 euroon vuodessa, minkä vuoksi maakunnissa järjestettävää neuvontatoimintaa ei ensi vuonna kyetä rahoittamaan.

Lue lisää


28.11.2014 Suosi ledejä joulu- ja koristevalaistuksessa

Koristevalot kuuluvat jo joulun odotukseen. Jos on aikeissa hankkia kotiin uusia koristevaloja, kannattaa valita energiatehokkaita ledivaloja. Vanhat ja rikkoutuneet koristevalot kuuluvat SER-keräykseen.

Lue lisää


18.11.2014 Kestävä julkinen hankkija -edelläkävijäkilpailu 2015

Motiva julistaa kilpailun kaikille julkishallinnon toimijoille, jotka hankinnoillaan pyrkivät edistämään kestävää kehitystä. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin erityisen edistyksellistä kestävää hankintatoimintaa ja hyvin menestyneitä hankintaprojekteja. Hyvillä esimerkeillä halutaan myös innostaa muita toimijoita kehittämään omaa hankintatoimintaansa.

Lue lisää


13.11.2014 Esitysehdotuksia eemods15’ -konferenssiin voi jättää 25.11.2014 asti

Kansainvälinen eemods'15 – Energy Efficiency in Motor Driven Systems -konferenssi, järjestyksessään yhdeksäs, järjestetään syyskuussa 2015 Helsingissä. Konferenssin Call for Papers eli esitysehdotusten haku on paraikaa käynnissä. Ehdotukset tulee jättää viimeistään 25.11.2014.

Lue lisää


6.11.2014 Joutsenmerkki 25 vuotta: Vastuullisia valintoja helposti

Pohjoismainen ministerineuvosto perusti pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin 25 vuotta sitten. Tulevaisuudessakin Joutsenmerkin avulla on helppo tehdä vastuullinen ostopäätös. Kotiin liittyvien valintojen ympäristöystävällisyys on nouseva trendi, jota Joutsenmerkki haluaa vahvasti viedä eteenpäin tulevina vuosina.

Lue lisää

 

6.11.2014 Lämmityskauden tärkeät vinkit puupolttoaineen käyttäjälle

Lämmityskausi on alkanut. Puupolttoaineita käyttävän kannattaa vielä kerran tarkistaa, että kaikki on talvea varten kunnossa. Pysyvätkö polttopuut kuivina ja toimiiko kattila moitteettomasti? Onko hormit nuohottu säännöllisesti? Kun kaikki on kunnossa, ei talven aikana tule lämmityksen suhteen ongelmia ja puun käyttö on tehokasta, eikä palamisesta synny haitallisia päästöjä.

Lue lisää


Seuraavat


Sivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.