Tiedotteet 2014


15.9.2014 11.00

Vuoden energianeuvoja höystää asian huumorilla

Marjo Kekki Satakunnan energianeuvonnasta on valittu Vuoden energianeuvojaksi. Persoonallinen porilainen saa satakuntalaiset liikkeelle neuvontatapahtumiin ja kehittää yhteistyötä alueellisten energiayhtiöiden ja alan yritysten kanssa. Kuluttajien energianeuvontaa koordinoiva Motiva Oy valitsi Vuoden energianeuvojan nyt toista kertaa.

Energianeuvoja Marjo Kekki Satakunta
Energianeuvoja Marjo Kekki Satakunnan energianeuvonnasta
– Kivaa työtä tämä on. Ei tarvitse myydä mitään, vaan saa ilmaiseksi auttaa ihmisiä ja maailmakin paranee, Marjo Kekki heläyttää naurun kuvaillessaan energianeuvojan työtä.

Tietoa järkevästä energiankäytöstä ja keinoista vähentää omaa asumisen, arjen ja liikkumisen energiankulutustaan annetaan suomalaisille verkossa osoitteessa www.eneuvonta.fi sekä 15 alueellisesta energianeuvontaorganisaatiosta. Kuluttajat kaipaavat henkilökohtaista opastusta etenkin tilanteissa, joissa tehdään kauaskantoisia energiankäyttöön vaikuttavia ratkaisuja, kuten rakentamisen ja lämmitystapavalintojen yhteydessä.

Aina kuluttajaa ei ole kuitenkaan helppoa saada innostumaan energiatehokkuudesta, uusista energialähteistä tai energiansäästöstä, mutta silloin Kekki ottaa käyttöön säihkyvän persoonansa. – Haluan olla helposti lähestyttävä, ja asioita voi lähestyä myös huumorin keinoin. Asia on tärkeää, mutta ei työn tarvitse pönötystä olla.

Marjo Kekki on ympäristötekniikan insinööri, ja rakennustekniikan insinöörin opinnot ovat lopputyötä vailla valmiit. Kiinnostus ympäristö- ja energia-asioihin jatkuu myös työn ulkopuolella, sillä Kekin harrastuksiin kuuluu luonnonmukainen rakentaminen.

Lisää alueellista yhteistyötä

Aurinkoenergian edistäminen on Satakunnassa vahvassa asemassa. Siellä on järjestetty aurinkoenergian hyödyntämiseen liittyviä tilaisuuksia jo vuosia, ja samalla linjalla energianeuvonta jatkaa edelleen. Infoillat, kurssit ja tutustumiskäynnit kohteisiin järjestetään yhteistyökumppaneiden kanssa, joita Marjo Kekki on mestari löytämään.

Monet alueen energiayhtiöistä tukevat energianeuvontaa. Yhteisiä neuvonta-aiheita ovat muun muassa sähkönkulutuksen etäluenta sekä tuntimittauksesta saatavan tiedon hyödyntäminen, kun kotitaloudessa halutaan tehostaa energiankäyttöä.

– Yhteistyötä yritysten kanssa on tarkoitus lisätä edelleen. On hyvä, että paikalliset osaajat voivat tulla mukaan kertomaan mahdollisuuksista ja kokemuksista. Ja ihmiset haluavat faktojen lisäksi vinkkejä siihen, miten ja kenen kanssa oma energiatehokkuusprojekti jatkuu neuvonnan jälkeen.

Yhteistyön vahvistaminen paikallisten ja seudullisten toimijoiden kanssa on nyt tärkeää, jotta alueelliselle energianeuvonnalle löytyy uusia resursseja valtion rahoitusosuuden ollessa vaakalaudalla. Satakunnassa toiminnan jatkuvuus pyritään varmistamaan kuntien ja energiayhtiöiden yhteistyönä.

– Eri puolilla Suomea toimivien energianeuvojien verkosto on erinomainen tuki työssä. Tieto liikkuu ja jaamme esimerkiksi erilaisia neuvontamateriaaleja toistemme käyttöön. Yhteistyö säästää resursseja, kun päällekkäiseltä työltä vältytään, Kekki toteaa.

Lisätietoa kuluttajien energianeuvonnasta:

www.eneuvonta.fi
www.motiva.fi/energianeuvonta

Lisätietoa Vuoden energianeuvoja -kunniamaininnasta:

viestintäpäällikkö Leila Timonen, leila.timonen@motiva.fi, puh. 040 5445 992

Lisätietoa Satakunnan energianeuvonnasta:

Pori – Energianeuvonta

energianeuvoja Marjo Kekki, marjo.kekki@pori.fi, puh. 044 701 1219


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.