Tiedotteet 2015


14.12.2015 Fiksu energiatonttu säästää ja säätää joulunakin

Energiaviisas joulunviettäjä antaa lahjaksi vain tarpeellista ja muistaa myös aineettomat lahjat. Joulupöydän saa koreaksi ostamalla riittävästi ruokaa, muttei liikaa. Joululomalle lähtiessä kannattaa varmistaa, että asumaton koti on asetettu poissaolotilaan ja energiankäyttö säädetty minimiin.

Lue lisää


9.12.2015 Ensimmäinen talo Suomessa sai Joutsenmerkin

Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty talo on harjakorkeudessa. Järvenpään Mestariasunnot Oy:n rakennuttama luhtitalo Auerkulma Järvenpäässä täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset. Lisää Joutsenmerkittyjä taloja on tulossa.

Lue lisää

 

26.11.2015 Fiksu ajotapa tuo turvallisuutta tieliikenteeseen

Henkilökohtainen ajotavan opetus on kaikkein tehokkainta. Laadukasta ja valvottua turvallisen ja vastuullisen ajotavan koulutusta on saatavilla maanlaajuisesti EcoDriving-kouluttajilta.

Lue lisää

 

20.11.2015 Viisas liikkuminen tekee mahdolliseksi hyvän kaupungin

Arjen matkat vaikuttavat ympäristöömme ja terveyteemme monella tavalla. Suunnittelemalla matkan aloituksen ja lopetuksen sujuviksi, ohjaamme ihmisiä kohti kestäviä liikkumisvalintoja.

Lue lisää


18.11.2015 Ruoan ilmastovaikutuksia voi vähentää jopa puoleen ruokavalinnoilla

Luonnonvarakeskuksen Ilmastopaneelityössä laatiman tutkimuskoosteen mukaan oikeanlaisilla ruokavalinnoilla ruoan ilmastokuorman voi jopa puolittaa. Tehokkain keino on vähentää lihan, erityisesti naudanlihan, määrää ja lisätä kasvisten määrää ruokavaliossa.

Lue lisää


12.11.2015 Kaupunkien resurssiviisaustyö tuo tuloksia

Edelläkävijäkaupungit Forssa, Jyväskylä, Lappeenranta ja Turku ovat saavuttaneet resurssiviisauden edistämisessä merkittäviä tuloksia. Kasvihuonekaasupäästöjä on vähennetty nopeasti ja kiertotalousratkaisuja toteutettu. Kaupungit myös oppivat toisiltaan ja kehittävät uudenlaista tapaa ohjata kehitystään.

Lue lisää


12.11.2015 Biokattilan käyttö tehokkaaksi

Lämmin syksy on jatkunut pitkään, mutta öisin pakastaa eteläisessä Suomessakin. Jos oma talo tai kiinteistö lämpiää puupolttoaineella, nyt viimeistään pitäisi tarkistaa, että kaikki on talven pakkaskelejä varten kunnossa. Hyvä, kuiva polttoaine ja laitteiden säännöllinen huolto takaavat taloudellisen ja energiatehokkaan lämmityksen.

Lue lisää

 

10.11.2015 Muista moottorin esilämmitys ja käytä auton sähkölaitteita fiksusti

VTT testasi Defan toimeksiannosta auton sähkölaitteiden käytön vaikutusta polttoaineenkulutukseen ja lähipäästöihin. Testissä jäljiteltiin normaalia kylmäkäynnistystilannetta, jossa autoilija käyttää auton omia sähköisiä mukavuusvarusteita. Mittausten perusteella akun varaaminen ja moottorin esilämmitys pienentävät merkittävästi terveydelle haitallisia pakokaasupäästöjä ja jonkin verran myös polttoaineenkulutusta.

Lue lisää


9.11.2015 Muista ilmastointijärjestelmän säännöllinen, ennakoiva huolto

Kesän jäähdytyskauden jälkeen on ilmastointijärjestelmän tarkistuksen ja huollon aika. Ilmastointijärjestelmä tulee lakisääteisesti huoltaa vuosittain, tyypillisesti keväisin ennen jäähdytyskautta.

Lue lisää


4.11.2015 Patteriverkoston perussäädöllä lämmitys tasapainoon – ohjeita perussäädön tilaajille

Yksi asunto kuuma ja toinen kylmä, patterit pitävät ääntä ja energialasku kasvaa. Kuulostaako tutulta? Useimmista taloyhtiöistä löytyy liian kylmiä ja turhan kuumia asuntoja. Ratkaisu ongelmaan voi löytyä patteriverkoston perussäädöstä. Hyvän tuloksen takaa oikea ajoitus, hyvä suunnittelu ja toteutus.

Lue lisää


Seuraavat


Sivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.