Tiedotteet 2015


8.9.2015 8.00

Auton vapaapäivä 22.9. innostaa kestävään liikkumiseen

Tämän vuoden Euroopan Liikkujan viikon teemana ovat erilaiset kulkumuodot eri matkoilla. Yhteiseurooppalainen viikko haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Viikolla vietetään jo perinteeksi muodostunutta Auton vapaapäivää 22. syyskuuta.

Pyöräily, kävely, joukkoliikenne, autolla ajo ja kimppakyydit tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja matka-ajan viettämiseen. Arjen matkat voivat olla terveellistä kuntoilua, omaa aikaa lukea kirjoja, mahdollisuus keskustella päivän kuulumisista perheenjäsenten kanssa tai jotain muuta mielekästä tekemistä.

Tänä vuonna auton vapaapäivä näkyy ja kuuluu erityisesti sosiaalisessa mediassa. Joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä on lupautunut jättämään autot parkkiin ja kokeilemaan vaihtoehtoisia kulkumuotoja. Keitä nämä henkilöt ovat ja miten he liikkuvat arjen matkat, selviää seuraamalla Liikkujan viikolla (16.-22.9) Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa hastagia #autonvapaapäivä.

#autonvapaapäivä kutsuu mukaan somessa

Auton vapaapäivä haastaa kaikki kansalaiset kokeilemaan erilaisia kestäviä kulkumuotoja ja jakamaan kuvia sekä kommentteja sosiaalisessa mediassa hastagilla #autonvapaapäivä. Kuvakisaan osallistuneiden kesken arvotaan Helkama Veloxin lahjoittama Jopo50v-juhlamallin polkupyörä.

− Nyt kannattaa antaa autolle vapaata, kokeilla rohkeasti eri kulkumuotoja ja jakaa kokemukset muiden kanssa, kehottaa viestintäkoordinaattori Sini Uotila Motivasta.

Liikkujan viikon takana laaja verkosto

Tänä vuonna menossa ovat mukana: Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, ympäristöministeriö, Pyöräilykuntien verkosto ry, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Työterveyslaitos, Liikenneturva, VR, Kunnossa kaiken ikää (KKI) -hanke ja Kuntaliitto.

Vaihtoehtoisia liikkumismuotoja julkkiksille Auton vapaapäivänä tarjoavat esimerkiksi Helsingin seudun liikenne HSL, Föli Turun alueella, Tampereen joukkoliikenne, Classic bike tavara- ja taittopyörien merkeissä, Helkama Velox sähköpyörillä, Matkahuolto, Taksiliitto ja City Car Club.

Lisätietoja kilpailun säännöistä ja teemaviikosta:

www.facebook.com/liikkujanviikko
www.twitter.com/kuljeviisaasti
www.instagram.com/kuljeviisaasti

Lisätietoja:
Motiva Oy
projektipäällikkö Sini Uotila
puh. 050 549 8798
sini.uotila@motiva.fi

Verkkosivujen materiaalipankissa on median käyttöön sopivia logoja ja muuta materiaalia:
Liikkujan viikon materiaalipankki

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.-22.9. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät pysyvillä toimilla fiksua liikkumista. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön ja yhteiskuntaan. Vuonna 2014 kampanjaan osallistui 27 kuntaa ja kaupunkia ympäri Suomea.

www.liikkujanviikko.fi

Suomessa Liikkujan viikkoa koordinoi Motiva Oy Liikenneviraston toimeksiannosta. Motiva Oy on valtion kokonaan omistama asiantuntijayritys, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön. Motiva Oy toteuttaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia hankkeita pääsääntöisesti yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Pääasiakkaita ovat julkishallinto, ministeriöt ja virastot.


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.