Tiedotteet 2015


12.3.2015 10.00

Missä on Suomen fiksuin ja viihtyisin asuintalo 2015?

Haemme asuintaloa, jossa käytetään tehokkaasti energiaa ja säästeliäästi vettä, asukkaiden nauttiessa samalla erinomaisista sisäolosuhteista eli lämpötila, valaistus, ilmanlaatu ja akustiikka ovat kaikki kunnossa. Kaiken tämän lisäksi asukkaat vielä viihtyvät asuintalossaan hyvin!

Tavoitteena on kannustaa ja haastaa asuintalojen omistajia, vuokranantajia ja asukkaita yhdessä kehittämään omaa asuinympäristöään yhä ekologisemmaksi ja viihtyisämmäksi. Kilpailun avulla tuodaan myös positiivisia ja onnistuneita kohteita julkisuuteen.

Kilpailuun osallistuminen on avoin kaikille asuinkiinteistöjen omistajille ja vuokranantajille. Kilpailuun hyväksytään asuinkäytössä olevia kokonaisia kiinteistöjä tai yksittäisiä asuintaloja, jotka voivat osoittaa luotettavasti oman toimintansa ostoenergian ja veden kulutuksensa sekä tehdä tyytyväisyyskyselyn asukkaille.

Asuintalot arvioidaan kolmella yksinkertaisella ja helpolla mittarilla, jotka kuuluvat osaksi ”Rakennusten elinkaarimittareita”:
  1. Tyytyväisyys – Ovatko asunnot sisäolosuhteiltaan hyviä ja asuintalo viihtyisä?
    Tyytyväisyyskysely: lämpötila, akustiikka, vetoisuus, pinnat, viihtyisyys ja toimivat yhteisöt

  2. Energiankulutus – Miten energiatehokas asuintalo on?
    Vuoden 2014 kiinteistösähköenergian kulutus + vuoden sääkorjattu lämpöenergian ja kaukojäähdytyksen kulutus (pois lukien kylmät autohallit)

  3. Vedenkäyttö – Miten vettä käytetään - tuhlataanko vai säästetäänkö?
    Veden ominaiskulutus (litra)/asukas/vuorokausi

Kilpailuun voi ilmoittautua 30.6.2015 mennessä ja voittajat, jotka tulevat saamaan mainetta ja kunniaa, julkaistaan 22.10.2015 Green Celebration 2015 tilaisuudessa Helsingin Suvilahdessa.

Kilpailun järjestää ja raadin muodostaa Green Building Council Finland yhteistyössä ympäristöministeriön, Energiaviraston, Kiinteistöliiton, RAKLIn, Motivan sekä Rakennuslehden kanssa ja se tukee VAETS-toimenpideohjelmaa (energiatehokkuussopimukset/vuokra-asuntoyhteisöt).

Lisätietoja kilpailusta:
jessica.karhu@figbc.fi, puh. 040 675 8899, sekä

kilpailun verkkosivuilta: http://figbc.fi/kilpailu2015/

Rakennusten elinkaarimittarit ovat yhtenäinen tapa mitata rakennusten ympäristövaikutuksia.

Lisätietoja mittareista: http://figbc.fi/elinkaarimittarit/

Green Building Council Finland on kestävän rakennetun ympäristön asiantuntijaverkosto, jonka muodostavat keskeiset KIRA‐alan toimijat.

Lisätietoja: http://www.figbc.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.