Tiedotteet 2016


14.12.2016 Ladattavat autot yleistyvät: kokemukset latauspisteiden rakentamisesta kiertoon

Edelläkävijätaloyhtiöiden kokemukset latauspisteiden rakentamisesta halutaan jakaa, jotta muiden kokemuksista voidaan oppia eikä samoja virheitä turhaan toisteta eri yhtiöissä. Taloyhtiöiden hallitusten kannattaa varautua sähköajoneuvojen yleistymiseen ja huomioida latauspisteiden rakentaminen budjetoinnissa hyvissä ajoin.

Lue lisää


12.12.2016 Bioenergia-ala edistää energiatehokkuutta yhteisvoimin

Bioenergian käytön energiatehokkuutta kannattaa parantaa. Maassamme on käytössä vanhoja biolämmitysjärjestelmiä, joiden energiatehokkuutta voitaisiin parantaa merkittävästi. Näin saadaan vähennettyä polttoaineenkulutusta, lämmityskustannuksia ja savukaasupäästöjä.

Lue lisää


15.11.2016 Energiatehokas ilmanvaihto tuo teollisuudelle säästöjä ja työviihtyvyyttä

Tehtaissa hyvä ja toimiva ilmanvaihto on peruslähtökohta tehokkaalle energiankäytölle ja terveyttä edistäville työolosuhteille. Teollisuudessa on paljon tehostettua ilmanvaihtoa vaativaa toimintaa ja vanhoja kiinteistöjä, joiden ilmanvaihdosta löytyy reilusti energiansäästöpotentiaalia ja korjattavaa.

Lue lisää


14.11.2016 Vain kuiva puu palaa tehokkaasti

Jos oma talo tai kiinteistö lämpiää puupolttoaineella, nyt viimeistään pitäisi tarkistaa, että kaikki on talven pitkiä pakkaskelejä varten kunnossa. Hyvä, kuiva polttoaine ja laitteiden säännöllinen huolto sekä puun asianmukainen säilyttäminen hyvässä puuvajassa takaavat taloudellisen ja energiatehokkaan lämmityksen.

Lue lisää


2.11.2016 VikingGenetics näyttää mallia: yritys voi ostaa lämmön palveluna

Hollolassa toimiva VikingGenetics Finland Oy on siirtynyt öljylämmityksestä hakelämpöön. Yritys ostaa lämmön palveluna eli maksaa kulutetuista kilowattitunneista. Lämpöpalvelun tarjoaa Hollolan Biolämpö Oy, joka huolehtii vuokratontille rakennetun hakelämpölaitoksen toiminnasta.

Lue lisää


2.11.2016 Valaistusinvestoinneilla saavutettavissa helppoja säästöjä

Kunnissa ja yrityksissä satojen tuhansien eurojen vuosisäästöt ovat mahdollisia, kun vanhaa energiatehotonta valaistusta päivitetään uudempaan tekniikkaan. Motivan mukaan katse tulisi kääntää investointikustannuksista käyttökustannuksiin.

Lue lisää


27.10.2016 Kuluttajilla valmiutta vähentää energiankulutusta

Kuluttajilla ilmeni halukkuutta tilapäiseen energiankulutuksen vähentämiseen, mikäli yhteiskunnan etu sitä vaatii. Toisaalta pk-sektorin yrityksistä ja kotitalouksista merkittävä osa ei ollut varautunut riittävästi yhteiskunnan mahdollisiin häiriötilanteisiin tai poikkeusoloihin. Suuryrityksissä varautuminen on suunnitelmallisempaa.

Lue lisää


14.10.2016 Energiansäästöviikkoa vietetty monipuolisesti

Motivan valtakunnallinen Energiansäästöviikko on tavoittanut tänä vuonna viettäjiensä kautta lähes 220 000 suomalaista. Osallistujamäärä oli ennätykselliset 386 yritystä ja yhteisöä. Tavoitettujen määrää lisäävät kymmenet koululaisille ja kuluttajille suunnatut tapahtumat ja kampanjat. Kampanja täyttää ensi vuonna 20 vuotta.

Lue lisää


13.10.2016 Kuntahankinnoissa ei tunneta sähkön alkuperää

Uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön hintaan liittyy ennakkoluuloja eivätkä kuntahankinnoista vastaavat tunnista mahdollisuutta ostaa uusiutuvan alkuperätakuita erikseen. Nämä näyttäytyvät esteinä, joiden takia uusiutuvan sähkön käyttö ei lisäänny kunnissa.

Lue lisää


11.10.2016 Energiansäästöremonteista kotitalousvähennystä

Kotitalousvähennys on mahdollista saada monenlaisista kiinteistön kunnostustöistä, jotka parantavat energiatehokkuutta ja edistävät uusiutuvan energian käyttöä. Kuluttajalle tämä merkitsee keveämpää investointikustannusta sekä tulevaisuudessa pienempiä energiakuluja ja asumisesta syntyviä päästöjä.

Lue lisää


Seuraavat


Sivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.