Tiedotteet 2016


23.8.2016 10.00

Kulttuuritehdas Korjaamolla kierrätyksen superviikonloppu: Designmarkkinat 2nd Cycle ja Saa Syödä -hävikkiruokafestarit 3.-4.9.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Korjaamolla vietetään kierrätyksen superviikonloppua, kun samaan aikaan järjestetään kierrätysdesigniin keskittyvät Korjaamon 2nd Cycle -designmarkkinat ja Saa Syödä! Hävikkiruokafestarit.

2nd Cycle Designmarkkinoilla voi tutustua kotimaisten design-, muoti- ja sisustussuunnittelijoiden tuotteisiin, joissa on hyödynnetty luovasti kierrätysmateriaaleja. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Samaan aikaan Korjaamolla järjestetään myös Korjaamon ja Motivan yhteiset Saa Syödä! -hävikkiruokafestarit. Molempiin on vapaa pääsy la-su 11-17.

Ohjelmaa koko perheelle: roskakalaburgereita, Alepan hävikkiruokakonttikauppa ja tähtikokin kokkausdemoja

Hävikkifestarit herättävät kymmenien kokkien ja yhteistyökumppaneiden avulla kauppojen ja tuottajien hävikin henkiin ja esittelevät erilaisia keinoja ruokahävikin vähentämiseen. Laurea-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat grillaavat koko tapahtuman ajan roskakalaburgereita à 2 €. Tuotto menee lyhentämättömänä Itämeren suojelutyöhön.

Tähtikokki Alex Nurmen kokkausdemoista voi hakea ideoita maistuviin ruokiin, jotka valmistuvat kodin tyypillisistä tähteistä. Lunchie ja ResQ esittelevät mobiilisovelluksensa ravintoloiden hävikin pelastamiseksi. Myös lapset pääsevät harjoittelemaan ruokahävikin vähentämistä tehtäväpisteillä, ja maistamaan hävikkismoothieita. Alepa tuo Korjaamolle kokonaisen konttikaupan, jonka valikoimassa on hävikkiuhan alla olevia elintarvikkeita -60 % alennuksella.

Kulttuuritarjontaa, hävikkiruokaa illallisella sekä hävikkikilpailun voittajien julkistus

Festareilla voi nauttia myös haute cuisine -hävikkiruokaelämyksistä varaamalla pöydän hävikkiruokaravintola Loopin hävikki-illalliselle. Tarjolla on neljän ruokalajin makumatka Vaunuhalliin rakennettavassa pop-up hävikkiravintolassa.

Yle Puhe järjestää lauantaina paneelikeskustelun ruokahävikistä ja Korjaamo Kino näyttää sunnuntaina palkitun ruoan tuhlausta käsittelevän dokumentin Just Eat It. Korjaamolla julkistetaan ja palkitaan viikonloppuna myös Kuluttajaliiton hävikkikilpailun voittajat. Kilpailussa etsittiin parasta käytäntöä tai ideaa ruokahävikin vähentämiseksi.

Lisätiedot:

Designmarkkinat 2nd Cycle:
Korjaamon tuottaja Marjo Raesto, marjo.raesto@korjaamo.fi, puh. 040 350 9922

Saa syödä! -hävikkiruokafestarit:
Motivan asiantuntija Elina Ovaskainen, elina.ovaskainen@motiva.fi, puh. 040 774 9390

Facebook: Designmarkkinat 2nd Cycle
Facebook: Hävikkiruokafestarit
Ohjelmatiedot: www.saasyödä.fi/hävikkiruokafestarit


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.