Tiedotteet 2017


15.9.2017 12.00

Ilmaista ja edullista joukkoliikennettä Liikkujan viikolla

Useat kaupungit tarjoavat Liikkujan viikolla 16.–22.9. joukkoliikenteen matkoja ilmaiseksi tai alennettuun hintaan. Alennusten lisäksi luvassa on paljon muutakin mielenkiintoista ohjelmaa ympäri Suomen, kuten erilaisia viisaan liikkumisen toritapahtumia ja pyöräilyaamiaisia.

Yhdessä etumatkalle

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät monenlaisia tapahtumia ja edistävät viisasta liikkumista erilaisilla pysyvillä toimilla, kuten parantamalla kevyen liikenteen väyliä. Liikkujan viikolla ihmisiä kannustetaan kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön sekä yhteiskuntaan.

Tämän vuoden Liikkujan viikon teema on vähäpäästöinen, yhteiskäyttöinen ja älykäs liikenne. Viikon aikana keskitytään erityisesti jakamistalouden mahdollisuuksiin ja esitellään erilaisia yhteiskäyttöisyyttä lisääviä palveluita ja toimintamalleja.

Viikko huipentuu 22.9. järjestettävään valtakunnalliseen Auton vapaapäivään. Suomessa Auton vapaapäivää on vietetty vuodesta 2000 ja Liikkujan viikkoa vuodesta 2003 lähtien.

Kunnat aktiivisesti edistämässä kestävää liikkumista

Euroopan liikkujan viikon viettäjiksi on ilmoittautunut 26 kuntaa ja kaupunkia.

Joukkoliikennealennuksia tarjoavat seuraavat kaupungit ja palveluntarjoajat:
  • HSL-alue
  • Hyvinkää
  • JOJO-alue (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi)
  • Kajaani
  • Lahden seutu (Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Lahti, Orimattila ja Sysmä)
  • Riihimäki
  • Tampere.

Liikkujan viikon tapahtumatarjonta on monipuolinen.

Koko kuntakohtainen tapahtumatarjonta on listattu Liikkujan viikon verkkosivuille: www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat

Mukana olevat kaupungit ja yhteyshenkilöt on listattu kampanjan eurooppalaiselle sivustolle: Participants from Finland

Lisätietoja teemaviikosta:
Motiva Oy
nuorempi asiantuntija Taneli Varis
puh. 050 576 0769, taneli.varis@motiva.fi

www.liikkujanviikko.fi
www.facebook.com/liikkujanviikko
www.twitter.com/kuljeviisaasti
www.instagram.com/kuljeviisaasti

Verkkosivujen materiaalipankissa on median käyttöön sopivia logoja ja muuta materiaalia: Liikkujan viikon materiaalipankkiKansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9.  Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja edistävät pysyvillä toimilla viisasta liikkumista. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksista ympäristöön ja yhteiskuntaan. Vuonna 2016 kampanjaan osallistui 27 kuntaa ja kaupunkia ympäri Suomea. www.liikkujanviikko.fi

Suomessa Liikkujan viikkoa koordinoi Motiva Oy Liikenneviraston toimeksiannosta. Motiva Oy on valtion kokonaan omistama asiantuntijayritys, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön. Motiva Oy toteuttaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia hankkeita pääsääntöisesti yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Pääasiakkaita ovat julkishallinto, ministeriöt ja virastot. www.motiva.fiPalaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 4.1.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.