Tiedotteet 2017


8.11.2017 15.00

Valtioneuvoston kanslia ja Motiva Oy edistämään yhteistyössä kokeilukulttuuria

Kokeilukulttuurin vahvistaminen on yksi pääministeri Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeista. Valtioneuvoston kanslia on luonut Kokeilun paikka -alustan, joka on kehitetty yhteistyössä suomalaisen kokeilijayhteisön kanssa. Valtioneuvoston kanslia ja Motiva Oy työstävät jatkossa yhdessä keinoja kokeilutoiminnan edistämiseksi.

Valtioneuvoston kanslian pyrkimyksenä on purkaa hallinnollisia esteitä ja ripeyttää ratkaisujen siirtymistä käytäntöön. Kokeilun paikalla on tarkoitus löytää uusia ja innovatiivisia ratkaisuja yhteiskunnan ja eri palveluiden kehittämiseen sekä sitä kautta edistää kestävää hyvinvointia.

”Siirrolla haetaan joustavuutta ja vaikuttavuutta toiminnan laajetessa”, toteaa politiikka-analyysiyksikön päällikkö Taina Kulmala.

Kiertotalous, tekoäly ja työllisyys ovat hallituksen keskeisiä teemoja. Kesällä toteutettiin kiertotalouteen liittyvä hankehaku ja kokeilut ovat nyt käynnissä. Kokeilun paikka mukautuu hyvin myös muihin teemoihin.

Nyt käynnistynyt yhteistyö Motiva Oy:n kanssa on luonteva jatko kokeilukulttuurin edistämiselle. ”Motivana olemme vauhdittamassa kestävää muutosta ja tiivis yhteistyö valtioneuvoston kanslian kanssa kokeilutoiminnan edistämisessä ja käytäntöön viemisessä sopii hyvin toimenkuvaamme. Viemme yhdessä Valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -tiimin kanssa kokeilukulttuuria eteenpäin käytännön tasolla”, kertoo toimitusjohtaja Hille Hyytiä.

Kokeilunpaikka fi:ssä ideoiden ja käyttäjien määrä kasvaa kaiken aikaa.

www.kokeilunpaikka.fi

Lisätietoja:

Valtioneuvoston kanslia
projektipäällikkö Virve Hokkanen
puh. 029 516 0490, virve.hokkanen@vnk.fi

Motiva Oy
toimitusjohtaja Hille Hyytiä
puh. 040 724 4600, hille.hyytia@motiva.fiMotiva Oy on valtion kokonaan omistama asiantuntijayritys, joka vauhdittaa kestävää muutosta. Motiva Oy toteuttaa yhteiskunnallisesti vaikuttavia hankkeita pääsääntöisesti yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Pääasiakkaita ovat julkishallinto, ministeriöt ja virastot. www.motiva.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 17.4.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.