Tiedotteet 2017


21.12.2017 8.00

Viisi vinkkiä hävikittömään jouluun

Joulu on ruokajuhla, johon kuuluu perinteisiä klassikoita ja uusia makuja ruokatrendien vaihtuessa. Olipa joulun kattaus millainen hyvänsä, niin usein tarjottavaa on liikaa. Joulunpyhien edetessä ruokaillaan sukulaisten ja ystävien pöydissä ja kotiin voi jäädä syömätöntä ruokaa huomaamatta. Jouluruokia ei myöskään haluta syödä useana päivänä peräkkäin, joten ruokahävikkiä voi syntyä tahattomasti ja varkain suuriakin määriä.

Motivan asiantuntija ja kotitalousopettaja Elina Ovaskainen kokosi vinkit, joilla vältät ruokahävikin jouluna.

  1. Mitä enemmän ruokalajeja sitä vähemmän niitä tarvitaan. Juhlapäivällisellä määrän voi korvata laadulla ja sen seitsemän sorttia ruokalajeja voi jakaa useammalle päivälle.

  2.  Suunnittele jouluruokamenut etukäteen ja tee ostoslistat! Joulukiireessä ruokakaupassa tulee helposti tehtyä heräteostoksia ja lopulta ostoskärryssä on puolet aiottua enemmän ruokaa.

  3.  Joulukalojen ja mätien kohdalla pitää muistaa kylmäketju. Kalat ja mädit eivät kestä pitkiä aikoja joulupöydässä, joten laita näitä vain vähän kerralla tarjolle.

  4. Kyllästyttävätkö laatikot ja kinkku muutaman päivän jälkeen? Tapaninpäivänä voi jo tuunata laatikoista kasvispihvejä tai kinkusta pitsaa. Ruokien muuttamisessa uuteen kuosiin on vain mielikuvitus rajana. Myös pakastamalla saat paljon lisäaikaa ruoille ja herkuille, joita et juuri nyt jaksa syödä.

  5. Muista elintarviketurvallisuus. Jäähdytä kuumat ruoat nopeasti ennen säilytystä kylmässä ja hyödynnä kylmä ulkoilma, jos mahdollista. Peittele ruoat hyvin säilytyksen aikana.

Nautitaan joulusta, yhdessäolosta ja jouluherkuista!

Lisätietoja:
www.saasyödä.fi
www.saasyödä.fi/annoslaskuri

Motiva Oy
asiantuntija Elina Ovaskainen
puh. 040 774 9390, elina.ovaskainen@motiva.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 24.1.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.