Muut tiedotteet 2014


31.12.2014 TEM: ELY-uudistukset etenevät ripeästi – ELY-asetus hyväksytty

Valtioneuvosto hyväksyi uuden ELY-asetuksen 30.12.2014. Asetuksessa saatetaan voimaan sellaiset ratkaisut ja uudelleenjärjestelyt, joilla keskusten palvelutaso pystytään säilyttämään määrärahojen nopeasta ja merkittävästä vähenemistä huolimatta.

Lue lisää


30.12.2014 TEM tiedottaa: Energiatehokkuuslaki lisää energian säästöä ja vähentää kulutusta

Tasavallan presidentti vahvisti 30.12.2014 energiatehokkuuslain ja siihen liittyvät lakimuutokset. Uuden lain avulla kehitetään energiatehokkuutta, lisätään energiansäästöä sekä vähennetään energian loppukäytön ja primäärienergian kulutusta.

Lue lisää


16.12.2014 TEM: Työryhmältä ehdotuksia pienimuotoisen sähköntuotannon lisäämiseksi

Pientuotannon osuus sähkön kokonaistuotannosta on toistaiseksi vähäinen. Vuoteen 2020 mennessä sähköstä voitaisiin kuitenkin tuottaa noin yhden terawattitunnin verran pientuotantona, pääosin aurinko­sähkönä.

Lue lisää


16.12.2014 Suomen Tuulivoimayhdistys ry: Tuulivoimaloiden terveysvaikutuksesta kansainvälisiä tutkimuksia – Suomeen kaavaillut ääniohjearvot varmistavat, että lähiasukkaiden terveys ei vaarannu

Suomessa ja USA:ssa julkaistujen tuoreiden kirjallisuustutkimusten mukaan tuulivoimaloiden äänellä ei ole todettu olevan terveysvaikutuksia. Esimerkiksi yhteyttä tuulivoimaloiden äänitason ja unenlaadun välillä ei ole löytynyt kun puhutaan alle 45 desibelin äänitasosta ulkotiloissa.

Lue lisää


11.12.2014 Öljyalan Keskusliitto: Öljyalan Keskusliitto päivittää nimensä Öljy- ja biopolttoaineala ry:ksi

Öljyalan Keskusliitto päivittää nimensä kuvaamaan paremmin järjestön jäsenistön nykyistä toimintaa ja käyttää ensi vuoden alusta alkaen nimeä Öljy- ja biopolttoaineala ry.

Lue lisää


10.12.2014 Huoltovarmuuskeskus: Selvitä varautumisesi sähkökatkoihin OmavaraX-testillä

Suomea lähestyvät syysmyrskyt uhkaavat taas aiheuttaa katkoksia sähkönjakeluun. Huoltovarmuuskeskuksen OmavaraX -testillä voit selvittää, kuinka hyvin olet varautunut, jos kotona tai mökillä sähköt katkeavat pidemmäksi aikaa.

Lue lisää


8.12.2014 TEM: Toimialaraportti: Aluetalouteen uutta nostetta uusiutuvasta energiasta

Uusiutuvan energian toimiala jatkaa kasvuaan vuonna 2015. Alalla on tehty tai ollaan tekemässä merkittäviä uusia investointipäätöksiä. Tulevaisuuden kannalta keskeisimpiä niistä ovat tuulivoimatuotannon kapasiteetin huomattava lisäys ja puuraaka-aineen käyttöön perustuvien monipolttoainelaitosten ja biotuotetehtaiden investointipäätökset.

Lue lisää


4.12.2014 YM: Energiatodistustietojärjestelmä lisää vertailutietoa

Hallitus on tänään antanut eduskunnalle lakiesityksen rakennusten energiatodistustietojärjestelmästä. Uutta tietojärjestelmää hallinnoi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA). Laki on tekninen, mutta tarvitaan, jotta tietosuoja voidaan asianmukaisesti turvata ja laadittujen todistusten valvonta olisi mahdollista.

Lue lisää


2.12.2014 YM: Työryhmä selvittämään pientalojen energiatodistuksen selkeyttämistä

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen on tänään asettanut työryhmän selvittämään pientalojen energiatodistuksen sisällöllistä muuttamista helpommin ymmärrettäväksi poistaen samalla energiamuotojen kertoimista aiheutuvat vertailtavuusongelmat. Eduskunta hyväksyi asiasta lausuman asiaa koskevan kansalaisaloitteen käsittelyn yhteydessä.

Lue lisää


28.11.2014 LVM: Biopolttoaineiden käyttöönottoa lentoliikenteessä selvitetty

Tuoreen selvityksen mukaan Suomella on hyvät valmiudet biopolttoaineiden laajaan ja jatkuvaan käyttöön lentoliikenteessä. Suurin ratkaistava asia on käytön kannattavuus, sillä biopolttoaine on tällä hetkellä selvästi fossiilista lentopolttoainetta kalliimpaa.

Lue lisää


Seuraavat


Sivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.