Muut tiedotteet 2014


19.3.2014 16.00

HSY Ilmastoinfo: Aurinkosähköä kotiin – kampanja lisää aurinkopaneelien määrää pääkaupunkiseudulla

Aurinkosähkö on päästötön ja uusiutuva sähköntuotantomuoto, jonka potentiaali Suomessa on merkittävä. HSY:n Ilmastoinfon koordinoiman kampanjan avulla asukkaat voivat vertailla helposti erilaisia aurinkosähköjärjestelmiä sekä tilata niitä kampanjahintaan. Pääkaupunkiseudulle suunnattu Aurinkosähköä kotiin -kampanja on ensimmäinen laatuaan. Aurinkopaneelien hankkiminen on ilmastoteko.

Miksi hankkisin aurinkosähköjärjestelmän?

Pohjoisesta sijainnista huolimatta auringonsäteily riittää Suomessa aurinkosähkön tuottamiseen. Vuosittainen säteilymäärä Etelä-Suomessa on samaa luokkaa kuin Pohjois-Saksassa, jossa aurinkosähköä tuotetaan runsaasti.  Vaikka säteilyn määrä on meillä voimakkainta kesäkauden pitkinä ja valoisina päivinä, paneelit tuottavat kohtuullisesti sähköä myös muina kuukausina, lukuun ottamatta marras-tammikuuta.

Aurinkopaneelijärjestelmät vaativat vähän huoltoa ja ovat pitkäikäisiä. Usein paneelien valmistaja takaakin, että aurinkopaneelin teho on vielä 25 vuoden käytön jälkeen vähintään 80 % alkuperäisestä tehostaan.

Miksi juuri nyt?

Ilmastoinfo on tehnyt järjestelmien vertailun ja hankkimisen helpoksi ja turvalliseksi. Aurinkopaneeleiden hinnat ovat laskeneet viime vuosina ja olemme saaneet järjestelmien toimittajilta houkuttelevia kampanjahintoja. Kampanjassa mukana olevat yritykset ovat luotettavia ja noudattavat vastuullisia toimintatapoja.

Aurinkosähköä kotiin -kampanjan kohdealue on pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen). Kampanja-aika on 19.3.-30.5.2014.

Kampanjasivut: https://aurinkosahkoakotiin.fi

Lisätietoja:

energia-asiantuntija Teemu Kettunen
teemu.kettunen@hsy.fi, puh. 050 3483 121

projektipäällikkö Mira Soini-Nordström
mira.soini-nordstrom@hsy.fi, puh. 040 503 6220


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.