Muut tiedotteet 2014


3.6.2014 15.00

YM: Ympäristöministeriö kerää näkemyksiä tulevaisuuskatsauksen linjauksista

Ympäristöministeriössä valmistellaan parhaillaan tulevaisuuskatsausta. Siinä määritellään viisi keskeistä päämäärää, joihin ministeriö työssään pyrkii seuraavien vuosien aikana sekä esimerkkejä toimenpiteistä niihin pääsemiseksi.

Ympäristöministeriö kerää otakantaa.fi-palvelussa näkemyksiä siitä, mitä päämääriä ja toimia tulevaisuuskatsauksen tulisi sisältää. Ministeriössä toivotaan, että valmistellusta luonnoksesta saataisiin runsaasti palautetta sekä uusia näkemyksiä tarpeellisista toimenpiteistä.

Luonnoksessa määritellyt päämäärät ovat vähähiilinen ja energiatehokas Suomi, luonnonvarojen kestävä käyttö ja toimivat kierrätysmarkkinat, hyvä ympäristön tila, monimuotoinen luonto ja toimivat ekosysteemipalvelut sekä hyvinvointia ja kilpailukykyä tukevat asumisolot.

Kysely on auki otakantaa.fi-palvelussa 23.6 asti, jonka jälkeen ministeriössä jatketaan katsauksen laadintaa saatujen näkemysten pohjalta. Tulevaisuuskatsaus toimitetaan valmistuttuaan puolueiden käyttöön eduskuntavaaleihin ja hallitusneuvotteluihin valmistautumista varten.

Lisätiedot:
ympäristöministeriö
tutkimusjohtaja Laura Höijer
puh. 0295 250 097
etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.