Muut tiedotteet 2014


10.4.2014 12.00

Ympäristöministeriö vahvisti Kymenlaakson energiamaakuntakaavan

Ympäristöministeriö on vahvistanut tänään 10.4.2014 Kymenlaakson energiamaakuntakaavan. Kaava on vaihekaava, joka sisältää maakunnallisesti merkittävät tuulivoimaloiden alueet. Kaava sisältää myös maakunnallisesti merkittäviä jätteenpolttolaitoksia ja jätevedenkäsittelylaitoksia, joiden alueelle voidaan sijoittaa uusiutuvan energian tuotantoa.

Kaikki maakuntakaavassa osoitetut tuulivoimaloiden alueet sijaitsevat puolustusvoimien ilmavalvontatutkien vaikutusalueella. Tästä johtuen ennen tuulivoimaloiden rakentamista on tapauskohtaisesti selvitettävä niiden vaikutukset puolustusvoimien ilmavalvontatutkiin. Selvittäminen edellyttää maakuntakaavaa yksityiskohtaisempaa suunnittelua, koska maakuntakaavoissa ei määritellä tuulivoimaloiden sijoituspaikkoja, lukumääriä, enimmäiskorkeuksia eikä teknisiä ominaisuuksia.

Ympäristöministeriö täydensi vahvistamisen yhteydessä tuulivoimaloiden jatkosuunnittelua ohjaavaa suunnittelumääräystä siten, että se velvoittaa selvittämään tuulivoimaloiden vaikutukset ilmavalvontatutkiin ja puolustusvoimien radioyhteyksiin ja ottamaan huomioon puolustusvoimien toiminnasta aiheutuvat rajoitteet.

Kaavasta oli tehty kuusi valitusta, joista kaksi jätettiin myöhästyneenä tutkimatta. Muut valitukset hylättiin.


Lisätietoja:
ympäristöministeriö
yli-insinööri Maaret Stenström
puh. 02 952 50 277, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.