Muut tiedotteet 2015


25.11.2015 12.00

TEM: TEM selvittää uusiutuvan energian uutta tukijärjestelmää

Työ- ja elinkeinoministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on laatia ehdotus uusiutuvan energian tukijärjestelmäksi. Työryhmän toimikausi on 1.12.2015-29.4.2016.

Uuden tukijärjestelmän tavoitteena on lisätä päästöttömän, uusiutuvan energian osuutta teollisen mittakaavan sähkön ja lämmön yhteistuotannossa sekä sähkön erillistuotannossa kestävästi, teknologianeutraalisti ja kustannustehokkaammin, ottaen huomioon myös omavaraisuutta koskeva tavoite. Tukijärjestelmän tulisi myös varmistaa edellytykset uusien teknologiaratkaisujen kehittämiseen, samoin uusiutuvan energian hankkeiden pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Työryhmän tehtävänä on harkita täyttääkö investointitukeen, tuotantotukeen vai vihreisiin sertifikaatteihin perustuva malli parhaiten uudelle tukijärjestelmälle asetetut tavoitteet. Lisäksi se arvioi kilpailuttamista osana uutta tukijärjestelmää.

Työryhmän puheenjohtajana toimii hallitusneuvos Anja Liukko ja varapuheenjohtajana ylitarkastaja Bettina Lemström työ- ja elinkeinoministeriöstä. Sen jäseninä toimivat maa- ja metsätalousministeriön, valtiovarainministeriön, ympäristöministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön ja Energiaviraston edustajat.

Työryhmän pysyvät asiantuntijat tulevat seuraavilta tahoilta: Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Elinkeinoelämän keskusliitto, Aurinkoteknillinen Yhdistys ry, Bioenergia ry, Energiateollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Pienvesivoimayhdistys ry, Teknologiateollisuus ry ja Suomen Tuulivoimayhdistys ry.

Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman mukaan tavoitteena on lisätä päästötöntä, uusiutuvaa energiaa kestävästi niin, että sen osuus 2020-luvulla nousee yli 50 prosenttiin ja omavaraisuus yli 55 prosenttiin.

Asettamispäätös:
Työryhmän asettaminen uusiutuvan energian tukijärjestelmän kehittämiseksi

Lisätiedot:

TEM
hallitusneuvos Anja Liukko
puh. 029 506 2078

TEM
ylitarkastaja Bettina Lemström
puh. 029 506 4116

TEM
ylitarkastaja Kati Veijonen
puh. 029 504 7170

Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.