Muut tiedotteet 2015


29.1.2015 13.30

YM: Korjaus- ja energia-avustuksiin myönnetään 40 miljoonaa ja tulorajoja korotetaan 15 prosentilla

Valtion vuoden 2015 talousarvion mukaan saa korjaus- ja energia-avustuksiin myöntää 40 miljoonaa euroa valtion asuntorahastosta. Avustusten myöntämisessä painotetaan edelleen hissien asentamista jälkikäteen hissittömiin asuinrakennuksiin sekä liikkumisesteiden poistamista asuinrakennuksissa. Avustusten painopisteenä ovat myös vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaaminen kotona asumisen mahdollistamiseksi.

Korjausavustuksia myönnetään lisäksi kuntotutkimusten kustannuksiin silloin, kun rakennus on kosteusvaurioitunut ja aiheuttaa terveyshaittoja. Energia-avustuksia myönnetään tarveharkintaisesti pientalokohteiden energiakorjauksiin. Avustuksia ei myönnetä muihin tarkoituksiin.

Vanhusten ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen myönnettävien avustusten sekä tarveharkintaisesti pientaloille myönnettävien energia-avustusten myöntämisperusteina olevia enimmäistulorajoja korotetaan 15 prosenttia, mikä lisää avustusten saatavuutta.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA antaa tarkemmat hakuohjeet avustusten hakemisesta. Hakemukset jätetään rakennuksen sijaintipaikan kuntaan, joka myöntää avustukset. ARA myöntää hissiavustukset. Korjaustyöt voi aloittaa avustuspäätöksen jälkeen, ellei avustuksen myöntäjä ole antanut erillistä lupaa töiden aloittamisesta etukäteen.

Avustuksia koskevat päätökset liittyvät ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman (2013-2017) toteuttamiseen.

"Olen tyytyväinen, että vanhusten ja vammaisten henkilöiden kotien korjaamiseen on saatu lisärahoitusta, ja että avustuksia voi saada entistä suurempi määrä ihmisiä. Asukkaan tarpeita vastaava, arjessa toimiva koti on yksi hyvän elämänlaadun kulmakivistä. Kun koti on kunnossa, voi siellä myös asua kauemmin", toteaa kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen.

Lisätietoja:

ARA:n avustukset:
Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA)
johtava ylitarkastaja Hanna Koskela
puh. 0295 250 814, etunimi.sukunimi@ara.fi

Asetus korjaus- ja energia-avustuksista:
ympäristöministeriö
lainsäädäntöneuvos Riitta Kimari
puh. 0295 250 127, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.