Muut tiedotteet 2016


22.2.2016 13.00

WWF Suomi: Vuoden 2016 Panda-palkinto on nyt haettavana

WWF Suomi jakaa vuosittain 20 000 euron suuruisen Panda-palkinnon erillisestä Anderssonin rahastosta. Nyt haettavana oleva palkinto on summaltaan yksi Suomen suurimmista ympäristötunnustuksista. Sillä edistetään ja palkitaan aktiivisia luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeita.

Panda-palkinto on myönnetty aiemmin muun muassa saimaannorppatutkimukseen, pienvesien kunnostamiseen, vihreän sähkön edistämiseen, susien salakaatojen vastustamiseen ja koulun tuulivoimahankkeeseen.

Vuonna 2015 palkinto jaettiin Sääksisäätiölle, joka on keskittynyt sääksen suojeluun jo vuodesta 1990 lähtien. Sääksisäätiön toiminnanjohtaja Juhani Koivu kertoo, että palkinto auttoi järjestöä muun muassa Kangasalalla sijaitsevan Sääksikeskuksen lintukosteikon laajennusosan rakennustyössä.

”Ilman tämän palkinnon tukea ei hankkeen omarahoitusosuutta olisi pystytty hankkimaan mistään muualta. Seuraavaksi käymme rakentamaan tarkkailutornia kosteikon laajennusosan kupeelle, ja sen rahoittamisessa Panda-palkinto on vielä erinomaisena tukipilarina”, Koivu summaa.

Hänen mukaansa Panda-palkinto antaa toimijoille sekä tärkeää rahallista apua että arvokasta tunnustusta niiden luonnonsuojelutyölle.

WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen kannustaa tahoja hakemaan palkintoa rohkeasti. Hän muistuttaa, että hakijana voi olla kuka tahansa henkilö tai mikä tahansa organisaatio.

”Palkinnon voi käyttää erilaisiin tarkoituksiin – vaikkapa kaluston ja varusteiden hankkimiseen, matkakustannuksiin tai työvoiman palkkaamiseen. Tärkeintä on, että raha käytetään konkreettisiin luonnon- tai ympäristönsuojeluhankkeisiin joko Suomessa tai ulkomailla”, Luukkonen selventää.

Palkinnon voi saada suunniteltu tai käynnissä oleva hanke. Haku on avoinna 15.4.2016, klo 16.00 saakka. Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen info@wwf.fi tai WWF/Panda-palkinto, Lintulahdenkatu 10, 00500 HELSINKI.

Lisätietoja:

WWF Suomi
viestintäjohtaja Anne Brax
puh. 050 367 1888, anne.brax@wwf.fiWWF on jakanut vuodesta 1999 lähtien Panda-palkinnon, jolla palkitaan luonnon- ja ympäristönsuojelun hyväksi tehtyjä tekoja, aloitteita ja tutkimushankkeita sekä edistetään kestävää kehitystä ja elämäntapaa. Lue lisää Panda-palkinnosta ja aiempien vuosien voittajista: wwf.fi/pandapalkinto

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa. Rakennamme tulevaisuuden, jossa ihmiset ja luonto elävät tasapainossa.

wwf.fiPalaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.