Motivan uutiset 2015


5.11.2015 11.00

Parviälyllä viisaampia energiankäytön ratkaisuja

Uusi digitaalinen alusta SNOWBALL haastaa fiksummasta energiankäytöstä kiinnostuneet suomalaiset jalostamaan viisaamman energiankäytön idearaakileita toimiviksi ratkaisuiksi. Joukkoistamisen voimaan perustuvan palvelun ensimmäinen versio esitellään joulukuussa. Motiva on mukana kehittämässä palvelua.

Joulukuussa lanseerattava Snowball on uudenlainen digitaalinen alusta, jonka avulla energiatehokkuusideoista kehitetään liiketoimintaa. Snowball tuottaa parviälyn voimalla uusia, parempia ja tehokkaampia teknologioita, ratkaisuja ja liiketoimintamalleja yritysten ja toimialojen käyttöön.

Toimitusjohtaja Janne Hietaniemi Solved – The Cleantech Companysta luonnehtii Snowballia parhaaksi energiatehokkuuteen keskittyväksi alustaksi, jossa useat yritykset, päättäjät ja aktiiviset kansalaiset innovoivat saman katon alla.

"Energia on tavalla tai toisella läsnä jokaisessa Suomessa tuotetussa tuotteessa ja palvelussa. Kun energiaa tuotetaan 'enemmän vähemmällä' voidaan saavuttaa tuottavuusloikka, pienempi tai suurempi, kaikilla aloilla", sanoo Fortumin T&K-päällikkö Marja Englund.

Idea Snowballista on syntynyt energiatehokkuuden ammattilaisten, yritysten ja organisaatioiden käymästä vuoropuhelusta. Energiatehokkuushaasteet ovat usein monimutkaisia ja vaativat monenlaista erikoisosaamista ja asiantuntemusta sekä uudenlaista ajattelua.

"Snowballista tulee verkossa laajasti näkyvä brändi ja palvelu, joka houkuttelee intohimoisia ammattilaisia keskustelemaan ja jalostamaan ideoita", sanoo CLIC Innovationin toimitusjohtaja Tommy Jacobson.

"Yrityksillä, kuten ABB, CLIC Innovation, Fortum, Motiva ja Solved, on tietokantoja, joissa on valtavasti tietoa ja ideoita, joita voidaan nyt hyödyntää tuottamaan innovatiivisia energiatehokkuuden ratkaisuja ja uutta liiketoimintaa monille yrityksille", sanoo Motivan yksikönpäällikkö Hille Hyytiä.

Snowballin takana on laaja joukko suomalaisia energiatehokkuuden ammattilaisia, yrityksiä ja muita organisaatioita yksityiseltä ja julkiselta sektorilta. Mukana ovat Cleantech-ammattilaisia maailmanlaajuisesti verkottava Solved, energiayhtiö Fortum, cleantech ja biotalousveturi CLIC Innovation ja resurssitehokkuuden asiantuntijayritys Motiva. Työ- ja elinkeinoministeriö tukee Snowballin kehittämistä.

"Yhdessä tekeminen on ollut ja on suomalainen tapa. Snowball voi luoda uuden merkityksen tälle hyvin suomalaiselle lähestymistavalle. Odotamme innolla, miten ihmisten intohimo ja digitaaliset työkalut liitetään yhteen tuottamaan älykkäitä energiankäytön ratkaisuja", sanoo neuvotteleva virkamies Pentti Puhakka työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Palvelun prototyyppi esitellään Motivan järjestämässä teollisuuden ja energiantuotannon energiatehokkuuden ajankohtaisseminaarissa 9. joulukuuta 2015.

Lisätietoja:

T&K-päällikkö Marja Englund, Fortum
puh. +358 50 453 3811
marja.englund@fortum.com

toimitusjohtaja Janne Hietaniemi, Solved – The Cleantech Company
puh. +358 50 370 3573
janne.hietaniemi@solved.fi
 
yksikönpäällikkö Hille Hyytiä, Motiva
puh. +358 40 724 4600
hille.hyytia@motiva.fi

toimitusjohtaja Tommy Jacobson, CLIC Innovation
puh. +358 40 828 2711
tommy.jacobson@clicinnovation.fi

neuvotteleva virkamies Pentti Puhakka, työ- ja elinkeinoministeriö
puh. +358 29 506 4813
pentti.puhakka@tem.fi
Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.