Motivan uutiset 2016


21.4.2016 14.00

Etsimme laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajia mukaan Energiatehokas vesihuoltolaitos -hankkeeseen

Motiva ja vesilaitosyhdistys käynnistävät kevään aikana Energiatehokas vesihuoltolaitos -hankkeen, jonka tavoite on saada vesihuoltolaitokset kiinnittämään nykyistä enemmän huomiota energiatehokkuuteen ja toteuttamaan toimenpiteitä myös käytännössä. Hankkeeseen etsitään erilaisia laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajia, jotka voivat teknisillä ratkaisuillaan edistää energiatehokkuutta vesilaitoksissa.

Laitevalmistajilta edellytetään aktiivista osallistuminen hankkeen työryhmiin sekä valmiutta jakaa tietoa, joka auttaa vesilaitoksia kehittämään toimintansa energiatehokkuutta. Laite-, palvelu- ja järjestelmätoimittajat osallistuvat osaltaan myös hankkeen rahoittamiseen.

Hankkeessa tuotetaan vesihuoltolaitoksen energiatehokkuustoimenpiteistä käytännönläheisiä esimerkkejä ja ohjekortteja sekä sektorikohtaisia yhteenvetoja erilaisista energiatehokkuutta edistävistä ratkaisuista.

Vesilaitosyhdistys etsii parhaillaan jäsenistöstään laitoksia mukaan hankkeeseen. Mukaan tavoitellaan 12–24 vesihuoltolaitosta, jotka ovat jo tehneet tai ovat valmiita tekemään energiatehokkuustoimia tänä tai ensi vuonna. Hankkeen tulokset ovat julkisia ja kaikkien vesihuoltolaitosten hyödynnettävissä.

Hankkeessa on kolme työryhmää, jotka kokoavat ja jakavat tietoa ja kokemuksia, toimista ja teknisistä ratkaisuista, jotka kehittävät vesilaitosten energiankäytön tehokkuutta. Työryhmiä ovat pumppaukset (verkosto- ja laitospumppaukset), veden puhdistus ja jakelu sekä jätevedenpuhdistus ja lietteen käsittely. Työryhmien työskentelyyn osallistuvat vesilaitosten, laite- palvelu- ja järjestelmätoimittajien sekä Motivan ja vesilaitosyhdistyksen edustajat.

Hanketta rahoittavat Vesihuoltolaitosten kehittämisrahasto, Energiavirasto sekä hankkeeseen osallistuvat laite- palvelu- ja järjestelmätoimittajat. Hankkeen toteutuksesta vastaa Motiva Oy. Touko-kesäkuussa 2016 käynnistyvä hanke päättyy vuonna 2017.

Lisätietoja:
Motiva Oy
johtava asiantuntija Tomi Kiuru
puh. 09 6122 5009
tomi.kiuru@motiva.fi


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.