Motivan uutiset 2016


5.10.2016 10.00

Hei, kaikki toimii -kiertueella opitaan kestävästä kulutuksesta

Tokaluokkalaisten energiansäästöviikkoa vietetään tänä vuonna jo 20:tta kertaa ensi maanantaina 10.10. alkavalla viikolla. Sen kunniaksi Motiva ja Joutsenmerkki jalkautuvat yhteistyökumppaneineen viiteen alakouluun vetämään Hei, kaikki toimii -energiapäivää.

Energiansäästöviikolla Motiva ja Joutsenmerkki jalkautuvat viiteen alakouluun Salossa, Turussa, Hämeenlinnassa ja Lopella vetämään Hei, kaikki toimii -energiapäivän. Kiertueen toiminnallisilla rasteilla leikitetään yli 1 100 oppilasta. Energiapäivän ohjelmaa tuottavat paikallisesti Lounais-Suomen Jätehuolto, Valonia, Turku Energia ja Kiertokapula.

– Energia on arkinen, mutta usein näkymätön osa elämää. Arvokkaana hyödykkeenä sitä kannattaa käyttää järkevästi. Kestävät kulutusvalinnat ovat taitoja, joita voi opetella pienestä pitäen ja osaamisesta on hyötyä läpi elämän, asiantuntija ja kotitalousopettaja Elina Ovaskainen Motiva Oy:stä sanoo.

Energiaoppia hauskasti tekemällä

Koulupäivän mittaisessa tapahtumassa oppilaat kiertävät toiminnallisia rasteja oppimassa energiansäästöstä, kierrätyksestä ja kestävästä kulutuksesta. Yksi rasteista on sähköä tuottava kuntopyörä, joka havainnollistaa hauskasti sähköntuotantoa. Pyörän tarjoaa Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry.

Joutsenmerkki tarjoaa koulujen ja oppilaiden käyttöön innostavan ja havahduttavan materiaalipaketin ja toimintavinkkejä. Myös viime vuonna Energiansäästöviikolla tutuksi tullut energiatalkkari Erkki Vähävirtanen seikkailee tänä vuonna koulumaailmassa sekä koulukiertueella että videolla.

– Hei, kaikki toimii -energiapäivän rastit on helppo toteuttaa kouluissa myös omatoimisesti. Säästöviikon kampanjasivuilta löytyvät materiaalit ovat vapaasti käytettävissä ja sovellettavissa pienille ja isoille oppilasryhmille, Ovaskainen sanoo.

Yhdessä vanhempien kanssa koululaiset voivat tehdä Perhe pelastaa planeetan -testin ja selvittää, kuinka mallikas maailman pelastaja se on. Kotona on monenlaisia mahdollisuuksia tehdä ympäristön kannalta hyviä valintoja. Jättämällä yhteystiedot perhe osallistuu Joutsenmerkittyjä tuotteita sisältävän kassin arvontaan.

Kiertue kulkee kaasulla

Road show liikkuu paikkakunnalta toiselle puhtaasti Gasumin tarjoamalla kotimaisella uusiutuvalla biokaasulla kulkevalla autolla. Joutsenmerkin saanut polttoaine tuotetaan kotien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä, eikä ajettaessa synny lainkaan pienhiukkas- tai hiilidioksidipäästöjä.

– On hienoa olla mukana mahdollistamassa kiertueen toteuttaminen päästöttömästi kaasuautolla, sillä energiansäästöviikon tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja kannustaa pohtimaan tehokkaampia energiaratkaisuja, Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikönpäällikkö Jani Arala sanoo.

Kiertueen koulut ja toteuttajat:

Salo11.10. Mustamäen koulu ja Meri-Halikon koulu
  • Motiva, Joutsenmerkki ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy
Turku 12.10. Topeliuksen koulu
  • Motiva, Joutsenmerkki, Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, Valonia, Turku Energia
Hämeenlinna 13.10. Jukolan koulu
  • Motiva, Joutsenmerkki ja Kiertokapula Oy
Loppi 14.10. Kirkonkylän koulu
  • Motiva, Joutsenmerkki ja Kiertokapula Oy
Erkki Vähävirtanen

Lisätietoja antavat:

Motiva Oy
Elina Ovaskainen, elina.ovaskainen@motiva.fi, puh. 040 774 9390

Joutsenmerkki
Minna Kinnari, minna.kinnari@ecolabel.fi, puh. 044 339 5545

Gasum Oy
Elina Niiranen, elina.niiranen@gasum.fi, puh. 040 521 1990


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.