Motivan uutiset 2016


8.4.2016 14.00

Motiva aktivoi yrityksiä mukaan Kiertotalouden Kasvupolkuun

Motiva on liittynyt mukaan Kiertotalouden Kasvupolun kumppaniksi. Valtakunnallinen Kasvu Open -yrityskilpailu laajenee tänä vuonna kiertotalouteen. Kiertotalouden Kasvupolun starttipäivä järjestetään 20. huhtikuuta, mutta mukaan kisaan voi hakea vielä sen jälkeenkin, kuitenkin 4. toukokuuta mennessä.

Kiertotalouden Kasvupolku etsii nyt yrityksiä, joiden liiketoiminta, tuotteet, palvelut tai teknologiaratkaisut tuottavat jätteistä ja sivuvirroista lisäarvoa, edistävät materiaalien arvokasta hyötykäyttöä ja vievät yhteiskuntaa kohti kiertotaloutta.

”Kiertotalouden valtavat mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan pitää saada käyttöön. Kiertotalouskasvupolku tarjoaa hienon mahdollisuuden myös ”Teolliset symbioosit Suomessa” (FISS) -toiminnassa mukana oleville symbioosiyrityksille”, sanoo Motivan johtava asiantuntija Paula Eskola, joka on yksi Kiertotalouden Kasvupolun tuomariston jäsenistä.

Kokeneet asiantuntijat sparraavat yrityksiä kohti kasvutavoitteita. Mukaan pääsevät yritykset saavat kolmen päivän ajan maksutonta sparrausta Suomen liike-elämän asiantuntijoilta. Niin kutsutuilla kiitoradoilla yritys kohtaa kiertotalouden, kasvun, kansainvälistymisen, myynnin, rahoituksen, markkinoinnin ja johtamisen asiantuntijoita eli mylläreitä, jotka haastavat, kyseenalaistavat ja auttavat yritystä löytämään uusia ratkaisuvaihtoehtoja ja polkuja kasvun toteuttamiseksi. Lisäksi yritys pääsee verkostoitumaan muiden kiertotalouden alalla kasvua tavoittelevien yrityksien kanssa.

Kilpailu on avoinna sekä Startup-yrityksille että hieman pidempään toimineille uusia kasvusuuntia etsiville yrityksille. Osallistuminen on yrityksille maksutonta. Kiertotalouden Kasvupolun finaali järjestetään 16.08.2016. Parhaat yritykset jatkavat työpajapäivistä valtakunnalliseen Kasvu Open -finaaliin, joka pidetään lokakuun lopussa.

Motivan lisäksi Kasvupolun kumppaneita ovat Suez, EIT RawMaterials, Jyväskylän yliopiston Kemian laitos ja Uusiouutiset-lehti.

www.kasvuopen.fi/hae

www.teollisetsymbioosit.fi

Lisätietoa Kiertotalouden Kasvupolun ohjelmasta ja aikatauluista:

Kiertotalouden Kasvupolku


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.