Motivan uutiset 2017


14.12.2017 Motivalla tuloksellinen kampanjasyksy

Motiva järjesti syksyllä kolme kampanjaa. Vilkkaan kampanjajakson aloitti hävikkiviikolla järjestetty koulujen Hävikkibattle ja Helsingissä järjestetty hävikkifestari. Battlen suosio yllätti kaikki sillä mukaan lähti yli 30 koulua ja kaikkiaan pari tuhatta oppilasta.

Lue lisää

 

5.12.2017 Fiksun työmatkaliikkumisen edistämiseen helppo ja ilmainen Viksu-työkalu

Työmatkaliikkumisen hyvä suunnittelu kannustaa ja motivoi työntekijöitä tekemään työmatkat kestävästi esimerkiksi pyöräillen, kävellen tai joukkoliikenteellä. Viisas liikkuminen edistää työntekijöiden hyvinvointia ja terveyttä. Lisäksi se voi tuoda työantajalle kustannussäästöjä.

Lue lisää

 

5.12.2017 Työmatkaliikkumisen suunnittelu tuo rahanarvoisia säästöjä työnantajalle

Työpaikan liikkumissuunnitelman avulla tunnistetaan organisaation mahdollisuudet edistää työntekijöiden viisasta liikkumista ja vähentää henkilöauton käyttöä. Valpastin Oy:n toteuttamassa Liikkumissuunnitelman hyödyt euroina -hankkeessa osoitettiin, että laadukas työmatkaliikkumisen suunnittelu säästää rahaa ja lisää työntekijöiden hyvinvointia.

Lue lisää

 

5.12.2017 HeatStock-tiimin kehittämä materiaali varastoi lämpöenergian

Aalto-yliopiston johtama tiimi HeatStock sai jaetun ensimmäisen palkinnon HelsinkiChallenge-ideakilpailussa. Voittosumma 375 000 euroa jaetaan kahden voittajatiimin kesken ratkaisujen jatkokehitykseen.

Lue lisää

 

1.12.2017 Kevalle vuoden 2017 Pääkaupunkiseudun Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus

HSL:n kokoama raati valitsi vuoden 2017 Pääkaupunkiseudun Työmatkaliikkumisen edelläkulkijaksi Kevan. Valinta tehtiin HSL:n Työpaikka, joka liikuttaa -sertifikaatin saaneiden keskuudesta. Valinnassa painotettiin kestävien kulkumuotojen osuutta työmatkoilla, työmatkaliikkumisen taloudellisia porkkanoita ja aktiivista kannustamista kestäviin kulkutapoihin.

Lue lisää

 

30.11.2017 Valmetin Rautpohjan yksikölle vuoden 2017 Jyväskylän Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus

Valmetin Rautpohjan yksikölle on myönnetty alueellinen työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus. Työmatkaliikkumisen edelläkulkija -tunnustus myönnetään työnantajalle, joka on esimerkillisellä tavalla ottanut kestävän ja hyvinvointia lisäävän työmatka- ja työasiamatkaliikkumisen omakseen.

Lue lisää

 

30.10.2017 Kansallisen materiaalitehokkuus-ohjelman päivitys – näkemyksesi on tärkeä

Haluamme kuulla mielipiteesi. Vastaamalla kyselyyn vaikutat vuonna 2013 julkaistun Suomen ensimmäisen kansallisen materiaalitehokkuusohjelman päivitykseen. Kyselyllä kokoamme näkemyksiä materiaalitehokkuusohjelman tavoitteista, perusteista ja suunnasta.

Lue lisää

 

18.10.2017 Hyvinkään Joutsenmerkitty päiväkoti voitti merkittävän julkisten hankintojen palkinnon

Hyvinkään kaupungin hankkima ja Teijo-Talot Oy:n rakentama Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti voitti merkittävän Procura+ -palkinnon Tallinnassa 17.10.2017.

Lue lisää

 

16.10.2017 Kysely tuotelähtöisen ympäristöjohtamisen osaamisverkoston vahvistamisesta ja kehittämisestä

Tällä kyselyllä Motiva selvittää tuotelähtöiseen ympäristöjohtamiseen liittyviä ajankohtaisia haasteita ja osaamistarpeita sekä toimijoiden toiveita osaamisverkoston käytännön toiminnan kehittämiseksi.

Lue lisää

 

13.10.2017 Ennätyksellinen Energiansäästöviikko

Valtakunnallisen Energiansäästöviikon 20-vuotisjuhlakampanja tavoitti ennätysyleisön. Viettäjiksi ilmoittautui 265 yritystä ja yhteisöä, joiden kautta energian ja materiaalien järkevän käytön viestit tavoittivat 438 000 suomalaista.

Lue lisää


10.10.2017 Paranna työolosuhteita tehdashallissa energiafiksulla ilmanvaihdolla

Teollisuuskiinteistöissä hyvä ja tarkoituksenmukaisesti toimiva ilmanvaihto parantaa energiatehokkuutta ja tuotantohenkilöstön työolosuhteita. Motivan asiantuntija listaa keinot, jotka tehostavat ilmanvaihdon toimivuutta ja energiankäyttöä.

Lue lisää

 

4.10.2017 Nimityksiä Motivassa

DI Tiia Merenheimo aloitti 25.09.2017 Motivan Materiaalitehokkuusyksikössä nuorempana asiantuntijana, ja tradenomi Annika Niemi 4.9.2017 projektiassistenttina myös Materiaalitehokkuusyksikössä.

Lue lisää

 

29.9.2017 Onnistu kiinteistön valaistus- ja lämpöpumppu-hankinnoissa – seminaari ja minimessut 25.10.2017

Helsingissä järjestettävä seminaari on tarkoitettu kaikille kiinteistöjen ylläpidosta, energiatehokkuudesta ja hankinnoista vastaaville.

Lue lisää

 

29.9.2017 Päivitä valaistusratkaisut ajan tasalle -seminaari ja Energiatehokkaan valaistuksen VALTTI-laskurikoulutus 16.11.2017

Tampereella järjestettävä seminaari on tarkoitettu kaikille kiinteistöjen, ulkoalueiden, katujen ja teiden ylläpidosta, energiatehokkuudesta ja hankinnoista vastaaville.

Lue lisää

 

27.9.2017 Vastaa Motivan materiaalikatselmus-kyselyyn

Motivassa kaivataan tietoa materiaalikatselmuksen tunnettuudesta yrityksissä ja sen hyödyntämissuunnitelmista. Myös mahdolliset esteet materiaalikatselmuksen toteuttamiselle kiinnostavat. Vastaa lyhyeen kyselyyn 27. lokakuuta mennessä.

Lue lisää

 

15.9.2017 Uusia FISU-kuntia haetaan

FISU (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Nykyisin verkostossa on kahdeksan kuntaa: Forssa, Ii, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Turku ja Vaasa.

Lue lisää

 

12.9.2017 Mielipidekirjoitus: Yrityksen materiaalikatselmus on askel kiertotalouteen

Kiertotaloudessa siirrymme aikaan, jossa yhteiskuntien hyvinvointi perustuu palveluja käyttävään kulutukseen ennemmin kuin omistamiseen, sanoo Ilkka Hippinen mielipidekirjoituksessaan.

Lue lisää

 

6.9.2017 Bioenergian käyttö kannattaa erityisesti kaukolämpöverkon ulkopuolella

Erityisesti sellaiset teollisuusalueet ja -yritykset, joilla ei ole yhteyttä kaukolämpöverkkoon, voisivat lisätä bioenergian käyttöä. Valio käyttää bioenergiaa tuotantolaitoksillaan kahdeksalla paikkakunnalla.

Lue lisää

 

29.8.2017 Näin kuntien hankinnoissa voidaan suosia kotimaista ruokaa

Kotimaisten elintarvikkeiden valitsemisen tulee perustua vastuulliseen tuottamiseen.

Lue lisää

 

22.8.2017 Viisas liikkuminen osaksi yritysvastuuta

Liikenteellä ja arjen liikkumisella on merkittävä vaikutus ympäristöön ja ilmastoon. Saavuttaaksemme liikenteelle Suomessa asetetut päästövähennystavoitteet, tarvitaan kaikkien meidän apua.

Lue lisää

 

18.8.2017 Kuukauden edelläkulkija – Työmatkapyöräilystä vireyttä päivään

Työmatkapyöräily on keskeinen työmatkaliikkumisen muoto Turun kaupungin Lääkinnällisen kuntoutuksen työntekijöille. Innoikkaita pyöräilijöitä on paljon ja yksiköllä on vuosittain joukkue valtakunnallisessa Kilometrikisassa sekä Pyörällä töihin -kilpailussa.

Lue lisää

 

17.8.2017 Hakelämmitys säästää Mik-Rip Teräs Oy:n energiakustannuksia

Sipoolainen teollisuusmaalausyritys vaihtoi hakelämmitykseen. Kustannussäästöt nestekaasulämmitykseen verrattuna ovat merkittävät.

Lue lisää

 

16.8.2017 Muista polttopuiden hankinta lämmityskautta varten

Jos oma talo tai kiinteistö lämpiää puupolttoaineella, niin nyt kannattaa tilata polttopuut lämmityskaudelle. Hyvä, kuiva polttoaine ja laitteiden säännöllinen huolto sekä puun asianmukainen säilyttäminen hyvässä puuvajassa takaavat taloudellisen lämmityksen.

Lue lisää

 

11.8.2017 Kiertotalous ─ visiosta todellisuudeksi

Suomen tavoitteena oleva kiertotalousyhteiskunta muuttuu vähitellen visiosta todellisuudeksi. Lähitulevaisuudessa huomio kiinnittyy yhä enemmän siihen, miten tuotanto ja kuluttaminen vaikuttavat luonnonvaroihin ja ympäristöön. Samaan aikaan koko yhteiskunnan on vähennettävä riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista lisäämällä bioenergian ja muun uusiutuvan energian käyttöä.

Lue lisää

 

24.7.2017 Yhteishankkeissa jaetaan oppia parhaista käytännöistä

Yhteishanke mahdollistaa yrityksen energia- ja materiaalitehokkuushankkeen viemisen tehokkaasti ja tuloksellisesti läpi.

Lue lisää

 

10.7.2017 Markkinakartoitus auttaa ymmärtämään tuotteiden arvoketjuja

Aina ei ole selkeää, millainen hankittavan tuotteen arvoketju on. Markkinakartoituksessa avaamme tuotteen tai palvelun arvoketjua, ja miltä se näyttää niin toimijoiden kuin ympäristövaikutusten osalta.

Lue lisää

 

4.7.2017 Erkki Eteläaho voitti ilmaisen nuohouksen biokattilakyselyn arvonnassa

Biokattilakyselyyn vastanneiden arvonnassa pääpalkintona olevan ilmaisen nuohouksen voitti Siurossa asuva Erkki Eteläaho.

Lue lisää

 

3.7.2017 Mitä yhteishankkeissa tapahtuu käytännössä?

Yhteishankkeemme kokoavat vaihtuvien teemojen ympärille eri alojen ammattilaisia, jotka tuovat vuosien varrella kertyneen asiantuntemuksensa ja tietotaitonsa yhteiseen pöytään.

Lue lisää

 

27.6.2017 Motiva mukana syksyn Rakennusten energiaseminaarissa

Rakennusten energiaseminaari järjestetään neljännen kerran 4. lokakuuta Finlandia-talossa. Seminaariin odotetaan yli 800 rakennusten energia-alan asiantuntijaa ja yli 50 näytteilleasettajaa.

Lue lisää

 

26.6.2017 Valmennusta kestäviin julkisiin hankintoihin

Asiantuntijamme tarjoavat tukea ja apua hankinnan ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten arvioinnissa sekä markkinakartoituksen että markkinavuoropuhelun avulla.

Lue lisää

 

22.6.2017 Uusia innovaatioita kestävään työmatkaliikkumiseen

Kestävän liikkumisen edistämisen tavoitteena on kannustaa laajasti tekemään fiksuja liikkumisratkaisuja. Työnantajilla on mahdollisuus vaikuttaa työntekijöiden kulkutapavalintoihin työ- ja työasiamatkoilla kannustamalla ja ohjaamalla kestävien kulkumuotojen käyttöön sekä tarjoamalla eri palveluja ja ratkaisuja näitä valintoja tukemaan. Työpaikkojen liikkumisen ohjauksen T&K -rahoituksen avulla haetaan vuoden 2017 aikana uudenlaisia ja innovatiivisia toimintamalleja työmatkaliikkumiseen.

Lue lisää

 

19.6.2017 Energiatehokkuushanke vaatii idean sisäistä markkinointia yrityksessäsi

Rakennamme yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa resurssiviisasta ja kestävää tulevaisuutta. Yhteistyöhankkeissamme eri alojen asiantuntijat ja ammattilaiset ratkovat yhdessä energia- tai materiaalitehokkuushaasteita, joita yritykset, kunnat tai kuluttajat arjessaan kohtaavat.

Lue lisää

 

16.6.2017 Kuukauden edelläkulkija: Ympäristökeskuksella työmatkat tehdään ensisijaisesti jalan tai pyörällä

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen tehtävänä on huolehtia kaupungin ympäristönsuojelusta, ympäristöterveydenhuollosta ja eläinlääkintähuollosta. Viisasta työmatkaliikkumista ympäristökeskus edistää monin tavoin.

Lue lisää

 

14.6.2017 Kutsu Energiansäästötanssiin

Valtakunnallinen Energiansäästöviikko haastaa kaikki Suomen työpaikat, kauppakeskukset, koulut ja oppilaitokset Energiansäästötanssiin lokakuussa. Juhlistamme Energiansäästöviikon kahdettakymmenettä vuotta teemalla Yhdessä energisempi tulevaisuus.

Lue lisää

 

13.6.2017 Juhani Sirkiä voitti lahjakortin biokattilakyselyn arvonnassa

Biokattilakyselyyn vastanneiden arvonnassa onni suosi tällä kertaa Hollolassa asuvaa Juhani Sirkiää.

Lue lisää

 

12.6.2017 Asiantuntijamme apunasi kestävissä julkisissa hankinnoissa

Kestävät ja innovatiiviset hankinnat edellyttävät, että hankintayksiköllä on riittävästi tietoa yritysten tarjoamista ratkaisuista sekä niiden mahdollisuuksista vastata hankintayksikön tarpeisiin ja tavoitteisiin.

Lue lisää

 

5.6.2017 FISU-verkosto näyttävästi esillä World Circular Economy Forumissa

FISU-edelläkävijäkuntien verkosto on yksi valituista ständeistä ensimmäisessä kansainvälisessä kiertotalouden foorumissa (World Circular Economy Forum) Finlandia-talolla 5.-6.6.2017.

Lue lisää

 

1.6.2017 Kuukauden edelläkulkija: Teosto kannustaa kestävään ja hyvinvointia parantavaan työmatkaliikkumiseen

Teostolaiset ovat hyvin innokkaita pyöräilijöitä. Tämä näkyy muun muassa siinä, että järjestöllä on ollut useampana vuonna innokas pyöräilyjoukkue Kilometrikisassa. Kilometrikisa on leikkimielinen pyöräilytempaus, jonka päätarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään sekä nostattaa yhteishenkeä työpaikoilla ja muissa yhteisöissä.

Lue lisää

 

30.5.2017 Sopimuksia juhlitaan kesäkuussa

Iltapäivän aikana palkitaan menestyksekkäimmät energiankäytön tehostajat eri sopimusaloilta.

Lue lisää

 

23.5.2017 Joutsenmerkki avasi uudet verkkosivut

Joutsenmerkki on avannut uudet verkkosivut. Uudistuksella halutaan palvella käyttäjiä entistä paremmin. Verkkosivujen suunnittelun lähtökohtana ovat olleet käytettävyys, esteettisyys ja mitattavuus.

Lue lisää

 

22.5.2017 Koneyrittäjä-lehden artikkeli: Työtä ja toimeentuloa bioenergiasta

Motiva on tehnyt yrityksen alkuajoista lähtien työtä bioenergian edistämisen parissa. Vuosien varrella bioenergian käyttö on edistynyt huimasti. Bioenergian tuotanto työllistää merkittävästi koneyrittäjiä.

Lue lisää

 

16.5.2017 Kehittyvä elintarvike -lehden artikkeli: Materiaalitehokkuudesta vauhtia elintarvikealalle

Raaka-aine- ja materiaalikustannukset muodostavat elintarvikealan kustannusrakenteesta huomattavan osan. Materiaalitehokkuuden tarkastelulle pitäisikin antaa vähintään vastaava painoarvo kuin energia- tai työvoimakustannuksille.

Lue lisää

 

10.5.2017 Biokattilakyselyn uusi arvontavoittaja on Tuomo Hämäläinen

Biokattilakyselyyn vastanneiden arvonnassa onni suosi Joensuussa asuvaa Tuomo Hämäläistä. Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. Arvontapalkintona ollut K-Raudan lahjakortti toimitetaan voittajalle mahdollisimman pian.

Lue lisää

 

9.5.2017 Kauppalehden mielipidekirjoitus: "Autonhankkija eksyy erilaisten käyttövoimien tiedon viidakkoon"

Mielestämme uusiin käyttövoimiin liittyvä viestintä on viime vuosina painottunut kaupallisen markkinointiviestinnän lisäksi erilaisiin kampanjoihin ja irrallisiin projekteihin. Pitkäjänteinen ja vaikuttava viestintä perusasioista on jäänyt taka-alalle.

Lue lisää

 

2.5.2017 Viisaan työmatkaliikkumisen uutiskirje – Teemana pyöräily: Pistetään pyörät pyörimään

Nyt on se aika vuodesta, kun työmatkapyöräilijät heräävät uuteen kauteen. Osa on saattanut pyöräillä töihin läpi talven, mutta suurin osa aktivoituu nyt kun ilmat alkavat lämmetä. Keväällä on hyvä tarkistaa, että työpaikan pyöräilyolosuhteet, eli pyöräpysäköinti ja sosiaalitilat ovat kunnossa.

Lue lisää

 

28.4.2017 Laadukasta pyöräpysäköintiä työpaikalle

Työnantajan kannattaa tarjota työntekijöille hyvät mahdollisuudet pyöräpysäköintiin. Pyöräpysäköinnin saavutettavuus ja erilaisten käyttäjien tarpeet on hyvä huomioida suunnittelussa. Pyöräpysäköintipaikkojen määrä ja toteutustapa on asioita, joihin kannattaa panostaa. Olemme keränneet vinkkejä siihen, mitä laadukas pyöräpysäköinti on käytännössä.

Lue lisää

 

25.4.2017 Lämmön ostaminen palveluna yleistyy yrityksissä

Lämmön ostaminen palveluna yleistyy yrityksissä. On järkevää, että yritys keskittyy perusliiketoimintaansa ja antaa lämmöntuotannon alan ammattilaisten hoidettavaksi. Vastuulliset energiavalinnat vaikuttavat myös yritysmielikuvaan.

Lue lisää

 

24.4.2017 Helsingin kaupungin asuntotuotannoissa kosteiden tilojen vesikiertoinen lattialämmitys on vakio

Kosteiden tilojen vesikiertoinen lattialämmitys on kannattava valinta, sekä energiatalouden että käyttäjämukavuuden kannalta. Näin asia nähdään Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT:ssa. Helsingissä vesikiertoinen mukavuuslattialämmitys on ollut vakio sekä uudis- että peruskorjauskohteissa jo vuodesta 2008. Päätöksellä halutaan myös hillitä sähkönkulutuksen kasvua ja vaikuttaa positiivisesti Suomen energiaomavaraisuuteen.

Lue lisää

 

18.4.2017 Tule mukaan Viisaan liikkumisen verkostoon

Liikkuminen ja liikenne ovat aihepiirejä, jotka koskettavat lähes jokaista kunnan toimialaa ja sektoria. Viisaan liikkumisen verkosto VILI on asiantuntijaverkosto, joka tarjoaa monipuolisesti tietoa viisaan liikkumisen edistämisestä ja sen monista hyödyistä.

Lue lisää

 

12.4.2017 Energianeuvontaa somessa – Neuvonnan vuosipäivä ammattilaisille

Energianeuvonta tavoittaa nyt suomalaiset Facebookissa. Neuvonnan uusia tuulia ja lähitulevaisuuden näkymiä tarkastellaan Neuvonnan vuosipäivässä 26.4.

Lue lisää

 

6.4.2017 Kuukauden edelläkulkijatarina: Tullissa työskennellään mobiilisti

Tulli on sitoutunut vähentämään toiminnastaan aiheutuvia ympäristövaikutuksia, pienentämään hiilijalanjälkeään sekä lisäämään työntekijöiden ympäristötietoisuutta.

Lue lisää

 

5.4.2017 Kysely ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioon ottamisesta julkisissa hankinnoissa

Motiva kartoittaa Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin toimeksiannosta julkisen sektorin hankintayksiköiden kokemuksia ajoneuvojen energia- ja ympäristövaikutusten huomioon ottamisesta hankinnoissa.

Lue lisää

 

4.4.2017 Biokattilakyselyn kolmas arvontavoittaja on Mirva Gullman

Biokattilakyselyyn vastanneiden arvonnassa onni suosi Lohjalla asuvaa Mirva Gullmania. Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. Arvontapalkintona ollut K-Raudan lahjakortti toimitetaan voittajalle mahdollisimman pian.

Lue lisää

 

15.3.2017 PK-yritys, tiedätkö paljon voit säästää energiakuluissa?

Motiva on julkaissut netissä toimivan pikatestin, joka auttaa yrityksiä hahmottamaan, kuinka paljon energiakuluja on mahdollista vähentää energiatehokkuuden avulla.

Lue lisää

 

8.3.2017 Lue uusin työpaikkojen viisaan liikkumisen uutiskirje – teemana hyvinvointi

Työnantajalla on monta hyvää syytä kannustaa työntekijöitä tekemään fiksuja liikkumisvalintoja työ- ja työasiamatkoilla; yksi niistä on työhyvinvointitavoitteiden saavuttaminen. Työpaikkojen viisaan liikkumisen uutiskirjeessä nro 1/2017 käsitellään hyvinvointiteemaa muun muassa etätöiden tekemisen kautta.

Lue lisää

 

6.3.2017 Biokattilakyselyn toinen arvontavoittaja on Reijo Aulio

Biokattilakyselyyn vastanneiden helmikuun arvonnassa onni potkaisi Turussa asuvaa Reijo Auliota. Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti. Arvontapalkintona ollut K-Raudan lahjakortti toimitetaan Auliolle mahdollisimman pian.

Lue lisää

 

3.3.2017 Kuukauden edelläkulkijatarina: Viisas työmatkaliikkuminen on osa Eteran yrityskulttuuria

Eläkevakuutusyhtiö Etera on paitsi eläketurvan myös työkyvyn asiantuntija. Yhtiölle on luontevaa kannustaa omat työntekijät liikkumaan fiksusti. Viisas työmatkaliikkuminen onkin osa Eteran yrityskulttuuria.

Lue lisää

 

3.3.2017 Etätyöstä hyvinvointia ja työtehoa

Etätyö on hyvä keino vähentää matkustamista ja sitä kautta liikenteestä aiheutuvia päästöjä sekä kustannuksia. Etätyön tekemisellä on myös tutkimusten mukaan positiivisia vaikutuksia työhyvinvointiin ja työtehoon. Henkilöstö on sitoutuneempaa yritykseen, mikäli heille tarjotaan mahdollisuutta tehdä etätöitä.

Lue lisää

 

15.2.2017 Motiva mukana: Energy Soundscapes haastaa tieteen, taiteen ja teknologian rajoja

Maaliskuun 30. päivänä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa nähdään ensimmäistä kertaa Energy Soundscapes -kokonaistaideteos, jossa esitystekniikan tarvitsema energia syntyy lavalla, ilman verkkosähköä. Teoksen toteuttavat muusikko-säveltäjä Kimmo Pohjonen, tietokirjailija-keksijä Janne Käpylehto ja äänisuunnittelija Tuomas Norvio.

Lue lisää

 

7.2.2017 Kommentointipyyntö: Kriteerit vastuullisiin elintarvikehankintoihin

Valtioneuvosto julkaisi kesäkuussa 2016 periaatepäätöksen julkisten ruokapalveluhankintojen arviointiperusteista. Valtioneuvosto edellyttää, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa tavoitellaan korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä.

Lue lisää

 

8.2.2017 Sairaalatekniikka 2017: Sairaaloissa piilee energiansäästö-potentiaalia – eniten lämmityksessä

Sairaalakiinteistöjen energiankäyttöä voidaan tehostaa heikentämättä toimintaedellytyksiä. Energiakatselmuksissa havaittua säästöpotentiaalia on keskimäärin 9 %, lämmön osalta jopa 12 %. Eniten säästökohteita löytyy valaistuksesta, ilmanvaihdosta ja lämmöntalteenotosta.

Lue lisää

 

6.2.2017 Raaka-aineet hallintaan jalotofun valmistuksessa

Oy Soya Ab:n tofutehtaalla Tammisaaressa toteutettu materiaalikatselmus rajattiin jalotofun valmistukseen.

Lue lisää

 

2.2.2017 Biokattilakyselyn ensimmäinen arvontavoittaja on Tero Toivonen

Biokattilakyselyyn vastanneiden tammikuun arvonnassa onni potkaisi lammilaista Tero Toivosta. Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Arvontapalkintona ollut K-Raudan lahjakortti toimitetaan Toivoselle mahdollisimman pian.

Lue lisää


1.2.2017 Materiaalikatselmus tehosti kuitukangastuotantoa

Suominen Kuitukankaat Oy:n Nakkilan tehtaan tuotantolinja 44 ja sen päätuoteryhmät käytiin systemaattisesti läpi materiaalikatselmuksessa, joka valmistui marraskuussa 2016.

Lue lisää


9.1.2017 Fiksusti töihin myös talvella

Pakkanen tai liukas keli eivät estä työmatkareippailua, mutta talvella varusteisiin ja olosuhteisiin on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 3.8.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.