Motivan uutiset 2017


11.8.2017 10.00

Kiertotalous ─ visiosta todellisuudeksi

Suomen tavoitteena oleva kiertotalousyhteiskunta muuttuu vähitellen visiosta todellisuudeksi. Lähitulevaisuudessa huomio kiinnittyy yhä enemmän siihen, miten tuotanto ja kuluttaminen vaikuttavat luonnonvaroihin ja ympäristöön. Samaan aikaan koko yhteiskunnan on vähennettävä riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista lisäämällä bioenergian ja muun uusiutuvan energian käyttöä.

Tavoitteena on, että yritykset hyödyntävät materiaalivirtojaan mahdollisimman hyvin sekä yrityksen sisällä että yritysten välillä. Motivan mallin mukaiset materiaalikatselmukset toimivat käytännön työvälineinä yritysten ja niiden arvoketjujen materiaalivirtojen tehostamisessa ja kilpailukyvyn parantamisessa. Teolliset Symbioosit Suomessa (FISS) -toimintamalli taas auttaa yrityksiä löytämään kumppaneita ja keksimään uusia tapoja hyödyntää sivuvirtojaan. Yritykset voivat myös osallistua materiaalitehokkuuden vapaaehtoisiin sitoumuksiin.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä pohtii Yrityskatsauksessa millaisesta kasvusta ja uusiutumisesta syntyisi hyviä työpaikkoja sekä Suomeen että maailmalle. Millainen kasvu olisi hyväksi myös ympäristölle? Selvää on, että tarvitaan innovaatioita. Kasvun megatrendeinä pidetään digitalisaatiota, biotaloutta, puhdasta teknologiaa ja terveyttä. Yrityksillä on keskeinen merkitys kestävän kehityksen toteutumisessa. Ne synnyttävät työpaikkoja sekä luovat uusia innovaatioita.

Työ- ja elinkeinoministeriön tuore Yrityskatsaus tarkastelee kestävää kehitystä ja kasvua monesta eri näkökulmasta.

Tutustu julkaisuun, jossa Motivakin on mukana:
Yrityskatsaus – Kasvua kestävästä liiketoiminnasta 1/2017


Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 11.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.