Motivan uutiset 2017


7.2.2017 9.00

Kommentointipyyntö: Kriteerit vastuullisiin elintarvikehankintoihin

Valtioneuvosto julkaisi kesäkuussa 2016 periaatepäätöksen julkisten ruokapalveluhankintojen arviointiperusteista. Valtioneuvosto edellyttää, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa tavoitellaan korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä.

Tähän päästään vaatimalla hankinnoissa sellaisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden käyttöä, jotka on tuotettu ympäristön kannalta hyvillä viljely- ja tuotantomenetelmillä ja eläinten hyvinvointia ja elintarviketurvallisuutta edistävillä tavoilla.

Periaatepäätöksessä esitettiin käytännön hankintaohjeistuksen laadintaa. Maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta Motiva laatii ohjeistuksen, jonka kriteerit kattavat eläinten hyvinvointikysymykset, elintarviketurvallisuuden, ympäristövaikutukset ja sosiaalisen vastuullisuuden.

Motiva pyytää nyt kommentteja vastuullisten elintarvikehankintojen kriteeriehdotukseen. Motiva käsittelee kommentit kommenttikierroksen jälkeen, ja niitä hyödynnetään kriteerien jatkokehityksessä. Tavoitteena on kehittää toimivat kriteerit, joita julkinen sektori pystyy hyödyntämään hankinnoissaan ja elintarvikesektori pystyy niihin kilpailutuksissa vastaamaan. Tavoitteena on myös kehittää elintarvikkeiden kysyntää ja markkinoita vastuulliseen suuntaan.

Kommentit tulee lähettää 24.2.2017 mennessä Webropol-lomakkeen kautta.

Kommentointi ja lisätietoja: www.motivanhankintapalvelu.fi/tietopankki/elintarvikkeet

Lisätietoja:
Motiva Oy
asiantuntija Elina Ovaskainen
elina.ovaskainen@motiva.fi, puh. 09 6122 5066

Palaa otsikoihinSivua päivitetty viimeksi 9.8.2017

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.