Motivan uutiset 2018


3.7.2018 Korjausrakentaminen tehostuu Helsingissä ja Lahdessa Smart & Clean -hengessä

VTT ja joukko rakennusalan yrityksiä tehostavat yhteisessä Renovation Leap -hankkeessaan asuinkerrostalojen korjausrakentamista.

Lue lisää

 

2.7.2018 Motiva Services Oy jakaantuu kahdeksi yhtiöksi

Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin ja EU-ympäristömerkin hallinnointi siirtyi 1.7.2018 Motiva Oy:n uudelle tytäryhtiölle Ympäristömerkintä Suomi Oy:lle.

Lue lisää

 

8.6.2018 Hankkija: Vastaa kyselyyn julkisista ruokapalvelu- ja elintarvikehankinnoista

Motiva selvittää maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta julkisiin elintarvikehankintoihin liittyviä vastuullisuusnäkökulmia ja sitä miten ne on otettu huomioon hankinnoissa ja hankintoja ohjaavissa linjauksissa.

Lue lisää

 

30.5.2018 Energiatehokkuus rohkeasti hankintakriteeriksi

Energiatehokkuus hankinnoissa kiinnostaa kuntia, mutta käytännön toteuttamisessa ja osaamisessa paljastui puutteita. Tavoitteet energiatehokkaille hankinnoille on asetettu yli puolessa kyselyyn maaliskuussa 2018 vastanneista kunnista, mutta tavoitteiden jalkautuminen käytännön hankintatoimintaan kaipaa vielä järjestelmällisyyttä.

Lue lisää

 

17.5.2018 Nimitys Motivassa

DI Elina Leskinen aloitti 14.5.2018 Energiatehokkuusliiketoiminta-alueella nuorempana asiantuntijana. Hänen työtehtävänsä liittyvät erilaisiin energiatehokkuushankkeisiin.

Lue lisää

 

16.5.2018 Pk-yrityksille uusi ketterä energiakatselmus

Motiva on julkaissut uuden energiakatselmusmallin, joka tarjoaa pk-yrityksille kustannustehokkaan, mutta riittävän kokonaisvaltaisen ja laadukkaan menettelyn energiataloudellisuuden kartoittamiseen. Uusi 2-vaiheinen malli on räätälöity erityisesti pienille ja keskisuurille teollisuusyrityksille.

Lue lisää

 

15.5.2018 Motivan vuoden 2017 toimintakertomus julkaistu

Kestävän ja hyvinvoivan Suomen rakentaminen on toimintamme ytimessä. Valtion kestävän kehityksen yhtiönä luotsaamme valtionhallintoa, kuntia, yrityksiä ja kuluttajia kohti energia- ja resurssitehokasta, innovatiivista sekä ennakkoluulottomasti kokeilevaa yhteiskuntaa.

Lue lisää

 

9.5.2018 Tutkapari Podcast – Hyvinvointia kuntaan ja säästöjä kunnan kassaan vaikuttavuusinvestoinneilla

Tutkaparin syynissä ovat vaikuttavuusinvestoinnit, joissa yksityistä pääomaa kanavoidaan hankkeisiin, joilla tavoitellaan myönteistä ja mitattavaa yhteiskunnallista hyötyä. Vaikuttavuusinvestoinneilla voidaan lisätä vaikkapa maahanmuuttajien työllistymistä tai ennaltaehkäistä kakkostyypin diabetesta.

Lue lisää

 

3.5.2018 Jäähdytyslaitteiden hukkalämpö haltuun Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston fysiikan ja kemian laitoksella säästetään vuosittain yli 30 000 euroa ottamalla talteen jäähdytyslaitteiden tuottama hukkalämpö.

Lue lisää

 

26.4.2018 Ilmoittaudu KEINOn lanseeraustilaisuuteen ti 22.5.2018

Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus KEINO esittelee toimintaansa asiakkailleen Helsingissä Kuntatalossa tiistaina 22.5.2018. Tilaisuus on avoin kaikille KEINOn toiminnasta kiinnostuneille hankinta-ammattilaisille.

Lue lisää

 

9.4.2018 Rahoituksella uusia innovaatioita fiksuun työmatkaliikkumiseen

Työnantajilla on mahdollisuus vaikuttaa työntekijöiden kulkutapavalintoihin työ- ja työasiamatkoilla. Työntekijöitä voi kannustaa tai ohjata kestävien kulkumuotojen käyttöön tarjoamalla erilaisia palveluita ja ratkaisuja arjen matkoille.

Lue lisää

 

9.4.2018 Uusiutuvan energian käyttö kasvaa Lappeenrannassa

Lappeenrannassa käynnistyi uusiutuvan energian kuntakatselmus vuoden 2018 alussa. Valmista pitäisi olla syyskuun lopussa. Suomen ympäristökeskus järjestää Lappeenrannassa 19. huhtikuuta Ilmastonmuutoksen pysäytyspäivän, jossa on väliaikatietoja myös kuntakatselmuksen etenemisestä.

Lue lisää

 

9.4.2018 Oikeat käyttö- ja huoltotavat tekevät puulämmityksestä energiatehokasta

”Päädyimme puukeskuslämmitykseen ihan sen edullisen alkuinvestoinnin takia”, sanoo Lohjalla pientalossa asuva Mirva Gullman biokattilaneuvonnan tuoreessa videohaastattelussa.

Lue lisää

 

9.4.2018 Sopiiko aurinkosähkö sinulle?

Aurinkosähköjärjestelmien avaimet käteen -toimitusten hinnat ovat painuneet jo selvästi alle 2000 euroon kilowattia kohti, mikä parantaa aurinkosähkön pientuotannon kannattavuutta. Aurinkosähköä kannattaa tuottaa ensisijaisesti omaan käyttöön, joten järjestelmän mitoitus kannattaa tehdä huolellisesti – mieluiten asiantuntevan suunnittelijan avustuksella.

Lue lisää

 

5.4.2018 Sähköautojen lataus- ja markkinatilannekysely

Tervetuloa vastaamaan sähköautojen kotilatausta ja markkinatilannetta kartoittavaan kyselyyn! Kysely on osa Valtioneuvoston kanslian tilaamaa tutkimushanketta "Sähkö- ja kaasuautojen kustannustehokkaat edistämistoimet", ja sen toteuttaa VTT yhdessä Motivan ja Kiinteistöliiton kanssa. Kysely on osittain yhteneväinen Kiinteistöliiton tämän kevään korjausrakennebarometrin kanssa.

Lue lisää

 

4.4.2018 Viisaan Liikkumisen Tulkki liikuttaa lahtelaisyrityksiä

Viisaan Liikkumisen Tulkki on toimintamalli, jonka avulla Lahden kaupunki kannustaa ja auttaa juurruttamaan fiksun työmatkaliikkumisen pysyväksi osaksi lahtelaisten yritysten toimintakulttuuria. Tulkki on kaupungin vastaus työnantajien esittämälle toiveelle saada apua fiksujen liikkumisvalintojen edistämiseen.

Lue lisää

 

3.4.2018 Motiva sparraa yrityksiä Kasvu Open -ohjelmassa

Motiva tukee kiertotalouden ja energia-alan yritysten kasvupolkuja Kasvu Openissa, joka on Suomen suurin sparrausohjelma yrityksille.

Lue lisää

 

13.3.2018 KEINO tukee innovatiivisia julkisia hankintoja

Tänään 13.3.2018 julkistettiin työ- ja elinkeinoministeriön lehdistötilaisuudessa uusi kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus, KEINO.

Lue lisää

 

8.3.2018 Motiva mukana uusiomaarakentamisen edistämistyössä

Suomessa syntyy vuosittain jopa miljoona tonnia maarakentamiseen soveltuvia uusiomateriaaleja, joilla voidaan korvata luonnon kiviainesten käyttöä. Uusiomateriaalien käyttö maarakentamisessa onkin keskeistä kiertotaloutta tavoiteltaessa.

Lue lisää

 

20.2.2018 Uusi EREK-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea pk-yrityksille

Vasta julkistettu Euroopan laajuinen verkkopalvelu kokoaa resurssitehokkuustietoa ja itsearviointityökaluja sekä muuta tukea yhteen sivustoon, jotta pk-yritykset saisivat käytännönläheisiä vinkkejä resurssitehokkuutensa parantamiseksi. Tarkoituksena on samalla verkostoida yrityksiä keskinäiseen vuorovaikutukseen, yhteistyöhön ja tiedonvaihtoon.

Lue lisää

 

14.2.2018 Pääkaupunkiseudun viisaan liikkumisen palvelut yhteiseen markkinapaikkaan

Viisaan työmatkaliikkumisen, kuten kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen tukeminen on työnantajalle imago- ja rekrytointietu. Näiden lisäksi viisas liikkuminen parantaa työhyvinvointia ja terveyttä, on vähäpäästöistä sekä pienentää liikkumisesta aiheutuvia kustannuksia. Helsingin seudun liikenne, HSL on koonnut yhteen viisaan liikkumisen palvelutarjontaa juuri avattuun Yrityspalvelut-sivustoon. Sivusto helpottaa työnantajia fiksun työmatkaliikkumisen suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Lue lisää

 

14.2.2018 Työmatkojen kimppakyydit helpoiksi Vedia Ride -kyydinjakosovelluksella

Valtaosa työmatkoista tehdään edelleen henkilöautolla. Keskimäärin yhdessä henkilöautossa matkustaa alle kaksi henkilöä. Kasvihuonekaasupäästöjen lisääntyminen, huoli ilmastonmuutoksesta, polttoaineen korkea hinta, autoilun kustannukset ja ruuhkat ovat johtaneet siihen, että useilla työpaikoilla on alettu pohtia vaihtoehtoja yksinautoilulle. Samaan suuntaan kulkevien kyyditseminen kimppakyydillä lisää oman autonkäytön tehokkuutta ja vähentää päästöjä.

Lue lisää

 

31.1.2018 Vesihuoltolaitoksille energiatehokkuustietoa

Motiva, Vesilaitosyhdistys ja useat suomalaiset vesihuoltolaitokset ovat koonneet yhdessä tietoa ja kokemuksia energiatehokkuustoimista ja teknisistä ratkaisuista, jotka auttavat vesilaitoksia entistä fiksummassa ja taloudellisemmassa energiankäytössä. Tähän mennessä julkaistut tietokortit ja esimerkit löytyvät Motivan verkkosivuilta.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 4.7.2018

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.